4 lectures per l'estiu sobre conciliació i usos del temps

11/08/2020 - 09:53

Les vacances són, per algunes persones, sinònim de temps lliure! Així que us proposem quatre llibres sobre conciliació, usos del temps i criança per a que gaudiu entre estones lliures. Bona lectura!

“Soy buena malamadre”. Laura Baena. 2015. Editorial Lunwerg Editores.

El llibre imprescindible per a tota mare que se senti imperfecta i que lluiti cada dia per sobreviure. I és que mal de moltes, consol de malasmadres. El llibre de capçalera d’una nova generació de dones, que volen dir adéu al sentiment de culpa.

“Dame tiempo”. Carmen Guaita i Ignacio Buqueras. 2019. PPC Editorial.

Aquest llibre és un recull de 25 contes breus protagonitzats per rellotges, pares i mares, criatures, avis i àvies, etc. i escrits per diferents autors i autores. El llibre reflexiona sobre el temps i la necessitat de posar-ho en valor, que ens ajudarà en la difícil tasca de conciliar la vida laboral amb la familiar.

“El tiempo regalado. Un ensayo sobre la espera”. Andrea Köhler. 2017. Libros del Asteroide.

La vida està teixida per un fil continu d’esdeveniments i esperes. «Esperar és una llauna» -diu la primera frase d’el llibre-, però esperar és inevitable; és una cosa que fem constantment: esperem a que cessi el dolor, al fet que ens responguin, al fet que es compleixi una promesa o al fet que esclati el riure després d’un acudit; esperem en la consulta d’el metge, a la cua de supermercat oa l’estació de ferrocarril.

En aquest assaig literari, Andrea Köhler recorre passatges clau de diferents obres d’el pensament i la literatura occidentals per fer-nos veure que l’espera és, segurament, la més fonamental de les vivències humanes.

«Conciliaqué. Del engaño de la conciliación al cambio real». Maika Ávila. 2019. Literalibros.

És la renúncia l’única forma de conciliar? Són les dones les úniques que assumeixen el problema de la conciliació? Com formar una família si no es pot ni pagar el lloguer? Què passa amb les necessitats de l’infant? Tenen dret a conciliar els que no tenen fills? Les respostes conformen l’equació de el dia a dia. Hi permanent per aconseguir equilibrar una balança de fills, família, treball, amics, cures i intimitat.

La periodista Maika Àvila entrevista a especialistes en sociologia, pediatria, psicologia, antropologia, empresa, política … Repassa la seva pròpia experiència, analitza el context actual i convida a la reflexió, perquè sap que la solució no arribarà de cop, però que un canvi social és necessari i urgent.