Les oficines de l’habitatge assessoraran sobre la reclamació de les clàusules sòl

03/02/2017 - 12:01

El personal de direcció, de gestió i les advocades reben la formació amb dos especialistes a fi d’atendre les peticions de la ciutadania.

Les oficines de l’habitatge de Barcelona oferiran un servei d’assessorament específic per a les famílies que necessitin reclamar clàusules sòl, i acompanyaran les persones en risc d’exclusió residencial en l’aplicació de la Llei 4/2016 de mesures de protecció del dret a l’habitatge.

L’assessorament en clàusules sòl està relacionat amb una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que ha determinat la retroactivitat de la devolució d’aquestes clàusules, i també amb la confusió que genera entre les persones afectades el Reial decret llei 1/2017, aprovat pel Consell de Ministres, que garanteix per exemple el reallotjament obligatori per part dels grans propietaris.

El regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, ha remarcat la importància d’oferir un servei públic i gratuït en matèria d’habitatge i ha dit: “Cal ser proactius per defensar els drets dels veïns i les veïnes i ajudar-los a reclamar l’abús de les clàusules sòl.”

Prèviament a l’activació d’aquest servei, la Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona ha realitzat una formació específica sobre aquest tema, que han impartit l’advocat Martí Batllori i el jutge José María Fernández Seijo. Un cop feta la formació, en els propers dies es preveu que comenci el servei d’assessorament a les oficines. La formació té com a objectiu aconseguir que els ciutadans afectats per les clàusules abusives i per desnonaments per motius econòmics disposin de la millor informació per fer efectius els seus drets.

A les Corts, trobareu l’Oficina de l’Habitatge al carrer Remei, 9. L’horari d’atenció al públic és:
De l’1 de setembre, al 31 de juliol:
– Dilluns, dimarts, dimecres i divendres: de 8.30 a 14.30 h
– Dijous: de 8.30 a 20 h
De l’1 al 31 d’agost:
– De dilluns a divendres: de 8.30 a 14.30 h