L’acord mundial és pioner en una política pública que pretén millorar la coordinació entre les institucions per aconseguir més concreció i la implementació del dret al temps, crear una agenda urbana i regional en polítiques de temps, promoure el debat del canvi d’hora d’estiu i hivern o fomentar la connexió entre els centres de recerca i les polítiques públiques. Tot plegat per sumar esforços que permetin fer del dret al temps un dret de ciutadania, que millori la salut, la sostenibilitat i la igualtat entre totes les persones.
Entre les organitzacions signants hi ha l’Associació Internacional de Recerca en Usos del Temps, el grup de persones treballadores del Consell Econòmic i Social Europeu, ciutats com Estrasburg, Milà i Montevideo, a més de quinze organitzacions catalanes líders en aquest àmbit. Amb la signatura de la Declaració de Barcelona en polítiques del temps, les institucions adherides es comprometen a treballar plegades durant els propers dos anys.
Clou el Congrés Time Use Week
La Declaració de Barcelona en polítiques del temps i els deu compromisos que inclou s’han presentat durant la cloenda del Congrés Time Use Week, que en els darrers dies ha centrat el debat i l’intercanvi d’experiències i decisions en relació amb les polítiques del temps.
Persones expertes, decisors polítics i representants de la societat civil han abordat temes com l’impacte de la covid-19 en els nostres hàbits horaris, la possibilitat d’implementar la setmana de quatre dies, el debat sobre el canvi d’hora o la xarxa de municipis pels usos del temps.
Pots accedir a la Declaració de Barcelona sobre les Polítiques del Temps clicant aquí