Nova edició del 'Cinema dones al món' per finalitzar l'any

18/09/2024 - 13:31

El cicle “Dones i literatura” es durà terme d’octubre a desembre, amb tres projeccions.

Totes les projeccions tindran lloc al Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”, carrer del Comandant Benítez, 6, a les 18 h. Són d’accés lliure amb inscripció prèvia als enllaços de cada pel·lícula o al telèfon 933398261.

DIMECRES 23 D’OCTUBRE DE 2024
MARGUERITE DURAS
PARIS 1944 (La douleur)
Direcció: Emmanuel Finkiel. 127 minuts. França. 2017.
A la França ocupada pels nazis, la jove i brillant escriptora Marguerite Duras participa activament en la Resistència junt amb el seu marit, Robert Antelme. Ell serà deportat per la Gestapo i Marguerite començarà una llarga lluita per aconseguir el seu retorn. Una època d’espera insuportable i dolorosa. Inspirada en el llibre La douleur, de la pròpia escriptora, el film és un retrat d’una part de la seva vida i la seva obra. La pel·lícula va rebre diversos guardons, entre els quals destaquem: Premis César 2018 com a millor pel·lícula, direcció, actriu principal, fotografia i vestuari (entre d’altres) i Concha de Oro de Sant Sebastià com a millor film (2017). Inscripcions: cliqueu aquí

DIMECRES 20 DE NOVEMBRE DE 2024
HISTORIA DE UNA PASIÓN
Direcció: Terence Davies. 125 minuts. Regne Unit. 2016.
Cinema biogràfic de la vida de la vida i l’obra de la gran poetessa americana Emily Dickinson, una escriptora poc convencional que va trencar amb els diferents convencionalismes de principis de segle XIX. Tot i ser considerada una nena prodigi, un trauma emocional durant l’adolescència la va obligar a deixar els estudis. A partir d’aquell moment es va retirar de la societat per viure una vida solitària i per dedicar-se a escriure poesia. Va guanyar el premi de millor actriu (Cynthia Nixon) a la National Society of Film Critics (2017)
Inscripcions: cliqueu aquí

DIMECRES 11 DE DESEMBRE DE 2024
LAS SINSOMBRERO (DOCUMENTAL)
Direcció: Serrana Torres, Tània Balló i Manuel Jiménez. 60 minuts. Madrid. 2015.
Documental que tracta sobre les dones artistes i intel·lectuals de la generació del 27, que convisqueren i triomfaren amb altres membres masculins de l’època, però que foren oblidades després de la Guerra Civil espanyola. El nom que reben prové d’una tarda al Madrid dels anys 20, on alguns i algunes artistes (entre els quals Margarita Manso, Maruja Mallo o Salvador Dalí) van passejar-se per la Puerta del Sol llevant-se el barret com una manera d’alliberar les idees i les inquietuds. El documental va guanyar el premi a millor documental televisiu en el Festival Docs de Barcelona.
Inscripcions: cliqueu aquí

Adjunts