Arriba una nova edició del 'Cinema dones al món'

26/03/2024 - 08:33

El cicle “Dona i poder” vol reflexionar entorn les esferes de domini i de quina manera el poder és, una vegada més, un punt de desequilibri entre dones i homes.

Totes les projeccions tindran lloc al Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”, carrer del Comandant Benítez, 6, a les 18 h. Són d’accés lliure amb inscripció prèvia als enllaços de cada pel·lícula o al telèfon 933398261.

24 d’abril de 2024, a les 18.00 h
Mujeres y poder. A través del techo de cristal (documental)
Direcció: Javier Casal. 57 minuts. Espanya. 2003.

El film tracta de com les dones, tot i tenir bons expedients acadèmics i trajectòries professionals consolidades, no poden accedir a càrrecs de responsabilitat perquè topen amb un “sostre de vidre” o un  “terra enganxós”. La bretxa salarial i la segregació ocupacional són una realitat que ens afecta com a dones i que emmascara, un cop més, les desigualtats a què estem sotmeses en l’àmbit del treball. Aquest documental forma part del projecte “Diversa: Gènere i diversitat” de l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona de la Universitat de València. Premi del Públic en els Premis de Comunicació  i Documentació de l’AURED (Murcia, 2015).
Inscripcions.

22 de maig de 2024, a les 18.00 h
La favorita
Direcció: Yorgos Lanthimos.121 minuts. Regne Unit. 2018.

El film gira en torn de les maquinacions polítiques i les intrigues cortesanes durant el regnat d’Anna de la Gran Bretanya i Irlanda, darrera sobirana de la dinastia Estuard, que va governar entre 1707 i 1714. Anna va assumir el poder quan Anglaterra estava immersa en un procés de canvis polítics molt importants. Va supervisar una guerra amb França, considerada la Primera Guerra Mundial dels temps moderns, i va intercedir en la unió d’Anglaterra amb Escòcia per crear el regne de la Gran Bretanya. El film ha estat guardonat amb el Premi a la Millor actriu (Oscar, 2018), Premi Millor pel·lícula de comèdia (Globus d’Or, 2018) i Millor film britànic i guió original (Premis BAFTA, 2018).
Inscripcions.

12 de juny de 2024, a les 18.00 h
La número uno
Direcció: Tonie Marshall. 110 minuts. França. 2017

Emmanuelle Blachey és una brillant enginyera que ha aconseguit entrar al comitè executiu de la seva empresa, un gegant francès de l’energia. La proposta de conquerir la direcció d’una altra gran empresa que cotitza a la borsa i convertir-se en la primera dona a obtenir aquest càrrec desencadena una guerra en una esfera dominada per homes i on predominen els obstacles professionals i personals. Un retrat sobre el poder, on allò públic i privat s’entrecreuen per a mostrar un món podrit i de favoritismes que posen de manifest, un cop més, que la pretesa igualtat de gènere en els càrrecs laborals és falsa. El film va guanyar el Premi a Millor actriu (Premis César, 2017) i va rebre altres nominacions en festivals de cine europeu.
Inscripcions.

Adjunts