Arriba la 9a edició de l'Inclús, el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona

10/11/2021 - 10:39

L'edició d'enguany del Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona tindrà lloc del 23 al 30 de novembre a l'Auditori del CaixaFòrum de Barcelona.

L'edició d'enguany del Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona tindrà lloc del 23 al 30 de novembre a l'Auditori del CaixaFòrum de Barcelona.

Inclús apropa el cinema a audiències que normalment no tenen l’oportunitat de gaudir-lo.

Què és Inclús?

L’Inclús és el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona. Aquest festival promou les obres audiovisuals que segueixin la temàtica de la diversitat funcional, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat i fomentar l’ús i el coneixement de l’accessibilitat audiovisual. Inclús apropa el cinema a audiències que normalment no tenen l’oportunitat de gaudir-lo.

Programació

La selecció oficial de l’Inclús 2021 compta amb 4 llargmetratges de ficció, 16 curtmetratges ficcionats, 3 llargmetratges documentals i 9 curtmetratges documentals. A més a més, quatre projeccions d’entitats socials, entre elles la Fundació Joia i l’AREP.

La inauguració de l’edició 2021 del festival tindrà lloc el dimarts 23 de novembre a les 19 hores amb la projecció del llargmetratge CODA (Child of Dead Adults), un film nord-americà estrenat aquest any que tracta sobre la Ruby, l’única que pot sentir en la seva família. Quan el negoci de pesca de la família es veu amenaçat, la Ruby està dividida entre el seu amor per la música i la seva por d’abandonar als seus pares. La projecció del film serà en espanyol i SPS català.

Per saber més sobre la programació del festival, aquí.

Accessibilitat del festival

Inclús és un festival accessible i compta amb les mesures següents:

  • Subtitulació: Tots els productes audiovisuals compten amb subtítols categoritzats per colors, per tal de fer-los accessibles a persones amb discapacitat auditiva.
  • Audiodescripció: L’audiodescripció descriu els elements visuals de la peça audiovisual amb veu en off, de manera que pugui ser entesa per algú amb problemes de visió. La veu s’intercalarà entre els diàlegs i els elements sonors.
  • Autodescripció en directe d’actes
  • Llengua de signes: El festival compta amb un intèrpret de llengua de signes a les peces audiovisuals.

Taller educatiu: Inclús Teens

Inclús Teens és una projecció de 5 curtmetratges i un col·loqui posterior pensats per a noies i nois de primer i segon cicle de l’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de l’àmbit social, amb l’objectiu de sensibilitzar-los vers la discapacitat.

Més informació aquí.

Cinema Blau: Inclús Kids

Inclús ofereix també cinema per famílies i infants. A més, aquestes projeccions estan organitzades amb una sensibilitat específica a les necessitats de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista.

Sessions pensades perquè hi hagi un ambient segur i les activitats s’anticipin als nens i nenes amb autisme, un dels aspectes clau per garantir la seva tranquil·litat. Les mesures per aconseguir-ho són:

  • Llum ambient durant la projecció
  • No hi haurà anuncis ni crèdits
  • El volum serà més baix del normal
  • Hi haurà un espai d’oci i pintura fora de la sala de projecció

Si vols més informació sobre Inclús Kids, clica aquest enllaç.