L’atorgament del permís facilitarà la reordenació urbanística dels entorns de les instal·lacions del club, i permetrà una ampliació de l’espai públic i l’obertura del recinte al veïnat. Es renovaran més de 111.000 metres quadrats d’espai públic a càrrec del club, amb l’objectiu de generar un nou espai ciutadà de qualitat, amb més zones verdes i nous carrils bici.
A partir d’aquest mes de juny, les obres es concentraran en actuacions en la primera i la segona graderia, en l’àmbit tecnològic, en els entorns de l’estadi i en la urbanització exterior.
També es preveu fer obres de reurbanització del carrer de Menéndez y Pelayo, incloses en la modificació del Pla general metropolità (MPGM) de l’Espai Barça, en vigor des del 2018, i començar els tràmits i els treballs per enderrocar l’edifici propietat del club a la travessera de les Corts (l’antic Picadero). El 2019 ja es va concedir la llicència per enderrocar el Miniestadi i la passarel·la que el connectava amb el Palau Blaugrana.
Millores més sostenibles
El FC Barcelona presentarà les setmanes vinents les modificacions definitives del projecte inicial de reforma de l’estadi, que la Comissió de Govern de l’Ajuntament haurà d’aprovar, i que representen millores en termes de sostenibilitat, innovació, tecnologia i accessibilitat. Així, es preveu instal·lar 18.000 metres quadrats de plaques fotovoltaiques a la nova coberta, un sistema de geotèrmia i de distribució de fred i calor global i un sistema de reutilització de les aigües pluvials de la coberta, impulsar l’economia circular i potenciar la biodiversitat de la zona, amb un increment del 15% de la massa forestal del recinte.
L’execució del conjunt de les obres de l’estadi implicarà que el club hagi de canviar de seu durant la temporada 2023-2024, i es traslladarà a l’Estadi Lluís Companys, a Montjuïc. Per això, les dues institucions treballen en un acord que estableixi les condicions d’ús del recinte, que inclouran tant les intervencions necessàries a l’estadi com la corresponsabilitat del FC Barcelona amb les despeses que es generin pel que fa a mobilitat, neteja, seguretat i manteniment de l’àmbit.