El projecte No estem sol*s exposa les històries de set veïns i veïnes de les Corts

20/05/2021 - 10:00

La mostra es pot visitar des de dimarts 25 de maig al centre cívic Joan Oliver 'Pere Quart'.

La mostra es pot visitar des de dimarts 25 de maig al centre cívic Joan Oliver 'Pere Quart', en l'horari d'obertura del centre.

L’exposició recull les històries dels set protagonistes del projecte: la María Victoria García, la Carme Turigas, l’Otília Español, el José Antonio Ortega, el Pedro Alonso, l’Andrés Quílez i el Miguel Ángel Marina. Passejant pels diferents tòtems, descobrirem com és la seva vida a les Corts, com van arribar al districte o com és la seva relació amb diverses entitats i associacions del territori, entre d’altres.

No estem sol*s

“No Estem Sol*s” és un projecte social que neix durant el 2020 amb l’objectiu de reforçar els vincles de la ciutadania amb la gent gran del districte de les Corts, utilitzant l’art com a eina de transformació.
Durant aquesta pandèmia de la covid-19, la gent gran no només s’ha convertit en el grup social més vulnerable, sinó que el confinament també ha propiciat un escenari d’incomunicació i aïllament social. Per aquest motiu, cal continuar buscant noves vies d’actuació que previnguin l’exclusió d’aquest col·lectiu.
En resposta a aquest context, el Districte de les Corts s’ha engegat el projecte “No Estem Sol*s”, que es planteja com una iniciativa artística que ret homenatge a aquest col·lectiu i que, alhora, proposa noves formes de donar veu a la gent gran dins l’espai públic.

Per més informació del projecte.

Rutes de les intervencions:
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3

Presentació de l’exposició

El passat dimarts 25 de maig, es va donar el tret de sortida a l’exposició amb una presentació de petit format on van participar els set protagonistes del projecte, els artistes de Rebobinart, i membres del Districte de les Corts com el regidor Joan R. Riera i el conseller Manuel Becerra. Tots els parlaments, tant els institucionals com els d’una de les protagonistes, M. Victòria García, així com els del periodista Carlos Márquez, la fotògrafa Laura Abad o l’artista Octavi Serra, es van centrar en la importància de lluitar contra la soledat no volguda en la gent gran, i van exposar l’experiència personal en la ideació i execució del projecte.

Galeria fotogràfica de l’exposició