Els Gegants del Pi estrenen nous vestits com a prèvia a la Mercè

03/09/2021 - 14:27

El diumenge 12 de setembre al matí en Mustafà i l'Elisenda presenten la seva nova imatge, amb restauració de les figures, noves joies i complements.

Després de gairebé dos anys de feina, el diumenge 12 de setembre els Gegants del Pi estrenaran els seus nous vestits dissenyats i confeccionats pel Taller Casserras de Solsona a partir de les indicacions de l’entitat. En Mustafà i l’Elisenda lluiran com mai la seva nova imatge, que es manté en secret però que seguirà l’estètica tradicional de la parella, que és una de les més emblemàtiques del país.

A més dels vestits, la parella es presentarà restaurada pel mateix taller i renovarà totes les seves joies, a excepció de la papallona de l’Elisenda i l’escut i l’anell d’en Mustafà. Les altres (braçalets, anell, serp, arracades, collaret, fermalls…) s’han fet totes de nou agafant com a referència les peces que porta la parella original. Són obra del joier Miquel Carner, veí del Gòtic i exgeganter. A més, s’han renovat els complements de la geganta; el mocador i el ram de flors. A més, també s’ha restaurat la perruca de l’Elisenda, que recupera la seva posició original.

La parella es presentarà el diumenge 12 de setembre a la plaça de Sant Josep Oriol en un acte amb doble passi (11 i 12.45 h) i reserva d’entrada prèvia (que es podrà aconseguir a partir del diumenge 5 a les 20 h aquí). En l’acte també hi participaran els gegants petits (l’Oriol i la Laia), els infantils (en Mustafà i l’Elisenda petits) i el gegantet Perot lo lladre. L’acte es podrà seguir en directe al seu canal de Youtube a partir de les 10.55 h.