Es crea la Taula Campus Sud per fomentar l'ús d'aquest espai al veïnat els dies festius

19/07/2020 - 19:59

El Districte ha constituït la Taula Campus Sud amb l’objectiu de treballar conjuntament en un espai que fomenti l’activitat i ús familiar els dies festius.

El districte de les Corts ha constituït la Taula Campus Sud amb l’objectiu d’articular una taula de diàleg estable entre les institucions i entitats de l’entorn per treballar conjuntament un espai que fomenti l’activitat i ús familiar els dies festius.

El regidor de les Corts, Joan Ramon Riera, ha presidit la constitució de la Taula i ha remarcat que “que obrim aquest espai de diàleg sobre una zona important del districte per impulsar activitats durant el cap de setmana. És una zona on diàriament es desenvolupa activitat universitària, d’investigació i professional, i volem que els caps de setmana el veïnat faci seu aquest espai amb propostes d’activitats familiars i lúdiques”.

La Taula Campus Sud està formada per representants de la Universitat de Barcelona (UB), Parc Científic de Barcelona (UB), Universitat Politènica de Catalunya (UPC), Nexo Residència d’Estudiants i Brunch Festival. La Taula és oberta a la incorporació de més entitats de l’entorn.

Durant la sessió de constitució de la Taula es van debatre diverses propostes per tal de definir els nous usos veïnals de la zona durant els caps de setmana i festius. Les aportacions es recolliran en un Pla Director amb la participació dels membres de la Taula i els actors implicats.

Zona Campus Sud

La Zona Campus Sud és la zona delimitada pels carrers av. Doctor Marañón, av. Joan XXIII i l’av. Diagonal. En els darrers deu anys ha tingut lloc una transformació urbanística on s’ha prioritzat un model d’urbanisme més amable. S’ha guanyat espai per a vianants i s’ha fomentat una mobilitat més sostenible i segura, s’han creat llocs de trobada (per ex: la instal•lació de taules de ping pong), i s’ha obert l’espai esportiu de més de 7.000 m2 lliure i gratuït al Parc de la Bederrida, entre d’altres actuacions.

Ara, amb la creació de la Taula Campus Sud es vol seguir aquesta estratègia de guanyar espai per al vianant, fomentar el lleure esportiu i dinamitzar activitats d’oci i lúdiques pel gaudi de les famílies i el veïnat els caps de setmana.