El veïnat tria la Rosa Mª Moreno i en Josep Mª Banach com a Cortsenc i Cortsenca d'honor 2020

10/10/2020 - 20:39

Sempre que arriba festa major, és moment de reconèixer aquells cortsencs o cortsenques actius en la vida associativa, cultural i social del districte. Per això, el Districte de les Corts organitza l'acte d'Homenatge a les entitats i la proclamació dels cortsencs o cortsenques d'honor. 

Enguany el Districte ha canviat el format, fent-lo més participatiu i en el qual ha estat el veïnat del districte, a través de les seves votacions al web del bisetmanal Línia les Corts, qui ha triat les dues persones guardonades.

  • Cortsenc d’Honor 2020: Josep M. Banach – Per la coordinació dels serveis essencials del Mercat de les Corts durant la pandèmia de la covid-19
    President de l’Associació de Concessions del Mercat de les Corts i propietari de la parada Carns Banach, al mateix mercat, ubicat al número 215 de la travessera de les Corts. El Mercat de les Corts, construït el 1961 i remodelat en diverses ocasions, té un gran arrelament al barri i és un agent actiu del territori per la seva implicació amb l’entorn.
    Com a president de l’associació, Josep M. Banach ha estat al front del conjunt dels i les paradistes del mercat que han treballat amb professionalitat i dedicació per garantir el subministrament bàsic d’aliments als veïns i veïnes del barri, vetllant a més per garantir totes les mesures d’higiene i seguretat sanitària durant el període de confinament. Les seves 35 parades no van deixar d’oferir els seus productes i serveis al veïnat de les Corts, modificant el seu horari i adaptant-se a les noves circumstàncies amb la implantació de mesures d’higiene, sanitàries i de seguretat necessàries per minimitzar els riscos de contagi i frenar l’avanç del virus. Durant aquest temps ha potenciat i intensificat especialment les vendes en línia i els serveis a domicili.
  • Cortsenca d’Honor 2020: Rosa M. Moreno – Per la seva tasca en favor de la inserció laboral de persones amb discapacitat
    Rosa Maria Moreno és Coordinadora Técnica d’ALCIL (Associació les Corts per la Inserció Laboral)  empresa d’economia social, constituïda com a Centre Especial de Treball, que té per finalitat promoure la inserció social i laboral de persones amb discapacitat que dona llocs de treball a 14 persones fixes i un altre tant per cent eventual. Els treballadors i treballadores d’ALCIL són formats en competències laborals i destreses tècniques per tal de garantir la seva capacitació en les diferents línies de negoci de l’associació. Entre d’altres, les activitats d’ALCIL es basen a subministrar a les empreses de material d’oficina i altres serveis. També gestiona una botiga dedicada a la venda al detall de material de papereria i un quiosc de premsa junt amb el servei de vaixella reutilitzable i diversos serveis de repartiment, tant publicitari com alimentari, a domicili. A les Corts, l’ALCIL és l’empresa responsable del servei a domicili del Mercat de les Corts des del 2015, un servei que ha estat fonamental durant l’estat d’alarma que ha provocat la crisi sanitària de la covid-19 el qual ha incrementat el seu volum de treball en més d’un 300%. Recentment ALCIL s’encarrega també del repartiment a domicili de la compra d’alimentació del Rebost del centre comercial l’Illa Diagonal.

Tres entitats homenatjades

Per festa major, un dels actes institucionals més esperats és el que ret homenatge a aquelles entitats del districte que celebren el seu aniversari, en un territori amb un remarcable teixit associatiu prenent com base la seva constància i perseverança.

Les entitats homenatjades són:

Entitat Any de fundació Aniversari
Associació Lluita Contra la Mortalitat Infantil i Protecció a la Infància 1920 100
Associació Veterans de Catalunya 1970 50
Associació Aula d’Extensió Universitària per a la gent gran de Les Corts – Oest 1995 25

Consulta una breu ressenya de les entitats homenatjades