La Guàrdia Urbana en marxa per tornar a l'escola en les millors condicions

14/09/2020 - 07:00

Seguretat i Prevenció. L'Operació Tardor es desenvoluparà del 14 de setembre al 9 d'octubre.

L’objectiu és que el trànsit de la ciutat assoleixi i mantingui els nivells adients de mobilitat segura, saludable, sostenible i intel·ligent.

A partir d’avui i fins al 9 d’octubre la Guàrdia Urbana tindrà activat un dispositiu específic (Operació Tardor) de control del trànsit per a facilitar la fluïdesa de la circulació a tota la ciutat. El dispositiu tindrà especial força els dies laborables de 7:30 a 21:30h.

Com cada any, es posarà especial atenció al trànsit a l’entorn dels centres escolars mentre s’assoleix la progressiva adaptació dels usuaris a la nova quotidianitat de la circulació després del període vacacional. Per fer-ho, s’han determinat els espais públics on es realitzen tasques lectives que requereixen d’una protecció especial.

Les noves condicions de seguretat a l’inici del curs escolar (entrada esglaonada per edats o cicles amb necessitat de cobertura policial) farà que en alguns supòsits es puguin tallar carrers a la circulació de vehicles durant l’entrada i sortida del col·legi.

L’activació d’aquest dispositiu es farà de manera progressiva, adequant el servei previst als increments d’intensitat del trànsit. A més, el servei de protecció escolar s’adaptarà a les noves circumstàncies específiques de cada col·legi.

També s’intensificarà el control de les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal, així com l’acompliment de les obligacions dels conductors de vehicles a motor i dels vianants en relació als ciclistes.

L’actuació també inclou un seguit d’accions informatives i missatges als panells informatius de la xarxa viària per a conscienciar a tots els usuaris de la necessitat i l’obligació de respectar les normes.

La Unitat Muntada realitzarà el servei de protecció escolar a dues escoles (Escola Antoni Brusí i Escola Alexandre Galí) al llarg de tota aquesta setmana.