Les ciutats no poden ser iguals després de la covid-19

09/09/2020 - 15:22

El conveni de col·laboració amb el Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB) se centrará en el programa Ciutats Globals i analitzarà com han de ser les ciutats post-covid-19 i com es pot transitar cap a un model de ciutat més sostenible i digitalitzada que posi les persones en el centre.

La renovació del programa Ciutats Globals del CIDOB, que dirigeix Agustí Fernández de Losada, parteix de la necessitat d’analitzar l’impacte de la crisi de la covid-19 en les ciutats, i com han estat en primera línia en la gestió per contenir l’emergència sanitària i social i donar una resposta immediata a les necessitats de la ciutadania.

En concret, es reforçarà la recerca a l’entorn de principis previstos en l’Agenda 2030 com són la sostenibilitat, l’equitat i la innovació digital, eixos que la pandèmia ha demostrat que són clau per garantir la resiliència urbana enfront d’una crisi com la que hem viscut recentment.

A més s’analitzarà com es pot promoure una transició cap a ciutats més saludables i habitables, on prevalgui el principi de proximitat i on els barris tornin a ser epicentres de la vida urbana, i es prioritzarà poder assegurar una transició digital centrada en les persones.

Per escenificar la renovació de l’acord, Laia Bonet, tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, ha participat en una jornada en què, a més del director del CIDOB, Pol Morillas, hi ha participat l’urbanista i assessor de l’Ajuntament de París, Carlos Moreno, l’impulsor del concepte de “la ciutat dels 15 minuts”.

Més informació