Neix un personatge que recull els xumets dels infants de les Corts

25/01/2023 - 13:18

Què en faràs del xumet quan ja no el necessitis? El Districte de les Corts endega aquest projecte nascut d'una iniciativa veïnal.

Què en faràs del xumet quan ja no el necessitis? Com vau viure el moment de desprendre-us del xumet dels vostres infants? Quina història els vau explicar? El Districte de les Corts endega aquest projecte nascut d'una iniciativa veïnal.

Després de mesos de treball col·laboratiu, s’ha creat en Xum, un personatge que recollirà els xumets dels infants de les Corts.

El Districte de les Corts, en col·laboració amb les escoles bressol, les ludoteques i la biblioteca les Corts-Miquel Llongueras, des de la iniciativa veïnal i des del treball col·laboratiu, han posat en marxa aquest projecte.

D’on ve en Xum?

Ja farà gairebé cent anys, quan passava prop del planeta Terra, el personatge que recull els xumets es va desmaterialitzar. Va perdre el cos, el nom, la forma. Cada vegada més desconnectats de la importància que té entregar el seu xumet, els infants de la Terra poc a poc van deixar de parlar amb el personatge, d’invocar-lo, de compartir amb ell desitjos i les seves pors a l’hora de fer un dels gestos que transformen la vida humana: deixar el xumet. Com que ja no era invocat, el personatge va desaparèixer i el planeta d’on ve, el planeta Xumet, gairebé també. Gràcies a la col·laboració del infants i les famílies del barri de les Corts, després de més de cent anys, per fi el personatge ha pogut recuperar el seu nom, el seu cos i la seva tasca.

El moment màgic dentregar el xumet

Cada vegada que se suma un xumet al vestit d’en Xum, l’infant que li entrega pot demanar un desig a canvi. La persona que entrega el xumet ha de tancar els ulls molt fort mentre fa el gest de penjar-li al vestit i pensar què és el que li agradaria.

De tant en tan, quan ningú el veu, normalment de nit, en Xum es menja els xumets per afegir-los a la massa del planeta Xumet – veuràs, cada estrella fugaç que apareix al cel és un xumet que el personatge ja ha tret del seu cos i per tant, s’està transformant en llum per afegir-se al planeta.