Presentat el cartell de la Festa Major del Poble-sec 2021!

02/07/2021 - 19:30

Ja s'ha presentat el cartell de la Festa Major del Poble-sec, obra de Jaume Gubianas. Les festes començaran el 16 de juliol.

El Centre Cultural Albareda ha acollit la presentació del cartell guanyador del 24è concurs de cartells de la Festa Major del Poble-sec. El concurs es va convocar al maig i s’hi van presentar 44 propostes.

Al concurs, el tema del cartell era lliure, però es valorava positivament l’ús de motius o imatges que poguessin associar-se al Poble-sec, a la seva història i molt particularment les referències al 120è aniversari del naixement de la ballarina María Yáñez “la Bella Dorita”. Així és com al cartell hi apareix aquest popular personatge, a més de nombrosos elements festius del barri: els gegants nous, els gegants vells, el nan Aquilino, el ball de bastons, els castellers, els tabalers, el gat Sírius… i el singular edifici d’El Molino.

El mateix centre acull fins al 24 de juliol una exposició amb els cartells presentats al concurs. La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres, de 9.15 a 13.45 h i de 16.15 a 21.45 h. Eld dissabtes l’exposició estarà oberta en horari de tarda. La Festa Major del Poble-sec començarà el 16 de juliol i properament se’n donarà a conèixer la programació.

Al mateix espai també s’hi pot veure una mostra de 7 de Cultura. Aquesta exposició és un recull de les activitats organitzades pel Consell de Cultura Popular i Tradicional del Poble-sec, que treballa per recuperar i/o mantenir les activitats més conegudes i reconegudes del costumari català: des de la castanyada o les festes de primavera fins a la darrera incorpació: la catifa de Corpus.