Tots els secrets dels cartells i pregons de la Mercè a La Casa dels Entremesos!

20/10/2021 - 18:53

La Casa dels Entremesos acull fins al 26 de novembre una exposició sobre els cartells de la Mercè i un cicle de xerrades sobre els pregons de la Festa Major.

Per commemorar l’aniversari de la Festa Major, La Casa dels Entremesos acull una exposició de gran format amb la majoria dels cartells de les festes. La mostra s’anomena ‘Anunciant la Mercè. Els cartells de la Festa Major de Barcelona 1951-2021’ i ha comptat amb la col·laboració de nombrosos artistes que han deixat la seva empremta al cartell de la Mercè.

A més dels cartells dels darrers setanta anys, la mostra inclou comentaris de reconeguts periodistes, cartes al lector, tuits i opinions diverses relacionades amb els cartells. A banda dels cartells oficials, l’exposició també compta amb dos cartells centenaris i dues joies que fins ara no s’havien mostrat públicament: els cartells censurats dels anys 1992 i 2010. 

Es podrà visitar del 12 de setembre al 26 de novembre (excepte el dia de la Mercè, 24 de setembre), en horari d’obertura de la Casa.

En el marc d’aquesta commemoració, la Universitat Oberta de Catalunya i l’Institut de Cultura de Barcelona han engegat una col·laboració per a estudiar el contingut dels pregons de la festa dels darrers 45 anys (1975-2020). La relació s’ha establert en el marc del projecte de recerca europeu FestSpace.

El dimecres 22 de setembre a les 18 h s’ha organitzat una presentació sobre l’estudi dels pregons amb la xerrada ‘El mite de la Mercè a través dels pregons (1975-2020)’, a càrrec del sr. Xavier Villanueva i la doctora Alba Colombo. Per gaudir de l’acte presencialment cal reservar plaça clicant aquí. La xerrada es podrà seguir en directe a través del Facebook de La Casa dels Entremesos.