Un 76% de les persones participants han estat dones i fins a un 35% famílies monoparentals amb menors a càrrec, la qual cosa evidencia la importància de les dones en la gestió de l’economia familiar.
En total, s’han fet 1.024 hores presencials, distribuïdes entre classes de formació i mentories individuals. Les persones participants han valorat molt positivament el programa, amb una nota de 8,4 sobre 10, i la fase d’acompanyament individual, amb un 9,1. Per exemple, consideren que el curs d’educació econòmica els ha donat més confiança en la gestió de la seva economia, que han pogut reduir els deutes i que, en general, els ha servit per alleujar la preocupació.
Desenvolupat per la Direcció d’Innovació de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, el programa ha rebut el premi Finanzas para Todos 2020, que atorguen el Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors.
Ara el repte del programa EdEc és atendre prop de mil persones beneficiàries de l’ingrés mínim vital (IMV) a Barcelona a través d’un acord amb el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions i en línia amb el programa B-Mincome, que ja va desenvolupar durant el mandat passat l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Unió Europea.
El web de l’EdEc va registrar el màxim històric de visites, 2.400, al maig, gairebé les mateixes que va rebre durant tot l’any 2021.
Consulteu tota la informació sobre el Programa d’educació econòmica aquí.