El Centre de Documentació Armand de Fluvià del Casal Lambda participa al seminari “Memoria queer y las políticas del Archivo”, al Museo Nacional y Centro de Arte Reina Sofía

26/06/2024 - 15:09

Una trobada que reuneix activistes, arxivistes i historiadoris per debatre sobre el sorgiments dels arxius queer i trans a Europa, els propers 27 i 28 de juny

El Centre de Documentació Armand de Fluvià (CDAF) del Casal Lambda participa aquest 28 de juny del seminari “Memoria queer y las políticas del archivo. Colecciones perversas: construyendo los archivos trans y queer de Europa”. La trobada reunirà activistes, arxivistes i historiadoris amb l’objectiu de debatre sobre el sorgiment, la història i les polítiques dels arxius queer i trans a l’Estat espanyol i a Europa.  

Aquest seminari parteix de la idea d’arxiu com a espai central en la imaginació política de les comunitats LGTBQIA+ i com a dipòsits de memòria col·lectiva on es guarden recursos de resistència i contrapoder. També fonts d’inspiració per al futur. Amb aquest seminari, s’exploraran les connexions que hi ha entre la militància i  la pràctica arxivística; les particularitats dels arxius de les dissidències sexuals i de gènere i la relació que tenen amb els marcs institucionals. També s’abordaran les possibilitats que ofereixen els arxius dispersos, migrants i digitals.  

El divendres 28 de juny, Magda Costa Vallés, responsable del Centre de Documentació Armand de Fluvià del Casal Lambda, participarà de la taula rodona “Arxius activistes”, juntament amb Daniela Fernández Pérez, de la Universitat de Santiago de Compostela; Mauricio Gelatti, de la Fondazione Angelo Pezzana-Fuori! A Turin i François Théophile Boureau del projecte Memoire des Sexualités, Marsella.  

El Centre de Documentació Armand de Fluvià del Casal Lambda reuneix prop de 5000 llibres, 400 títols de revistes, 2000 cartells i un recull de premsa iniciat a finals dels anys 70 per Armand de Fluvià, històric activista LGTBI, referent de la lluita d’alliberament del moviment gai a Catalunya.  

Degut a la participació en les jornades, els dies 27 i 28 de juny, el Centre de Documentació Armand de Fluvià romandrà tancat. I recuperarà el seu horari habitual el dilluns 1 de juliol.  

Horari CDAF
De dilluns a divendres de 16h a 20h
93 880 51 11
documentacio@centrelgtbibcn.org