L'Eixample, lliure de violències masclistes

16/11/2022 - 11:06

25N. El Districte s'omple d'activitats per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones.

El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. Com cada any, els barris de l’Eixample s’organitzen per commemorar aquesta data amb una programació cultural i reivindicativa que s'estén al llarg de diverses setmanes.

En aquest document pots veure totes les activitats que han organitzat entitats, associacions, equipaments i el mateix Districte per reivindicar una ciutat lliure de violències masclistes.

Enguany, l’acte central del 25N a l’Eixample se celebrarà el dissabte 26 de novembre, a partir de les 11 hores, als Jardinets de l’Alguer (avinguda de Mistral, 10), al barri de Sant Antoni. Amb un format proper i familiar que inclourà:

  • Lectura del manifest del 25N i parlaments institucionals.
  • Contes feministes infantils: Lila que l’amor s’hi enfila. A càrrec de l’actriu i narradora Mònica Torra, que amb un toc d’humor ens farà reflexionar sobre els estereotips de gènere per avançar cap a la igualtat. Edat recomanada: a partir de 4 anys.
  • Confecció col·lectiva d’un arbre dels desitjos contra les violències masclistes.
  • Punt Lila Eixample: espai per donar a conèixer les entitats i serveis del Consell de les Dones.

Serà un acte amb subtitulació i interpretació en llengua de signes.

A banda, el programa d’enguany recull propostes molt diverses. Hi trobaràs espectacles, com l’opressió que explora O’varias a través de la dansa a l’Ateneu el Poblet, Salve Regina que ens fa reflexionar sobre la maternitat al Centre Cívic Borrell o Bodily Portraits of Minor Characters, que en una combinació de textos literaris, poesia i teatre físic recorre el trajecte vital de dues escriptores del moviment beat, al Centre Cívic Urgell. També hi ha opcions de cinefòrum, amb Oh dear Sarah, a l’Ateneu el Poblet, o la projecció dels curts Do it Your Sex i Alfa, al Casal de Barri Espai 210.

També podràs gaudir de diferents tallers, trobades i xerrades, com la que es farà el 24 de novembre al Centre Cívic Casa Golferichs sobre les dones, l’educació financera i les claus de l’empoderament econòmic, a càrrec de l’AICEC-ADICAE  (Associació d’usuaris de bancs, caixes i assegurances). Entre altres activitats, la tarda del dimarts 29 de novembre l’Espai de Gent Gran de l’Esquerra de l’Eixample acollirà un tastet de Comunicació No Violenta a càrrec del PIAD Eixample.

Algunes activitats requereixen reserva prèvia. Consulta’n tots els detalls al programa.

Tampoc et pots perdre:

  • El 23 de novembre tindrà lloc l’entrega de la 17a edició del Premi 25 de Novembre amb el lema “Sumant aliances contra el masclisme”. Es farà a les 18 hores, al Centre Cultural La Farinera del Clot, a Gran Via de les Corts Catalanes, 837. Obertura de portes a les 17.30 hores.
  • El 25 de novembre, a les 9 hores, la plaça de Sant Jaume acollirà l’acte institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones.
  • El 25 de novembre, a partir de les 18.30 h, diferents edificis institucionals, com la seu del Districte de l’Eixample, s’il·luminaran de lila contra les violències masclistes.

Pots trobar més informació sobre el Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones en aquest enllaç.

Aquí pots consultar la Guia del Bon Tracte de l’Eixample.