“Alguien disparó”: vuit retrats de l’escena drag, el transformisme i la dissidència sexual a Barcelona

14/11/2024 - 10:03

L’exposició fotogràfica “Alguien disparó”, d’Isaac Flores, es podrà veure al Centre LGTBI de Barcelona fins el 31 de gener de 2025 

“Alguien disparó” és una mostra de l’obra fotogràfica d’Isaac Flores sobre l’escena artística LGTBIQ+ a la ciutat de Barcelona. L’exposició està formada per vuit imatges de gran format, centrades en l’art del drag, el transformisme i la dissidència sexual, i es podrà visitar al Centre LGTBI de Barcelona fins el 31 de gener de 2025, amb entrada lliure i gratuïta. 

Artistes com Estrella Xtravaganza, Flamenco Queer, Fernanda de Cantillana o Sergio Satanassa, entre altres, apareixen a les imatges recorrent diversos espais de Barcelona, alguns d’ells emblemàtics per a la comunitat LGTBIQA+, com la Rambla de Barcelona o el bar El Cangrejo 

L’autor de les fotografies, Isaac Flores, va néixer a Barcelona l’any 1994 i es va criar en un barri perifèric de l’Hospitalet de Llobregat. Amb divuit anys adquireix la seva primera càmera fotogràfica i es matricula a l‘Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Amb tot, no desenvolupa el seu estil fins a descobrir el món de la nit queer underground a la Ciutat Comtal. És aleshores que comença a retratar i documentar, càmera en mà, els cercles en els quals pernocta i les seves amistats. Des del 2017, l’autor documenta i crea des d’un imaginari lliure de prejudicis.  

Isaac Flores barreja un imaginari folklòric, evadit i subversiu, que es mira en l’esperit de la Barcelona transgressora dels anys setanta. El 2021, a mesura que la seva obra adquireix notorietat, guanya el premi de Joves Fotògraf(e)s de Catalunya i fins avui ha autopublicat dos llibres fotogràfics: Barcelona se muere i Herencia. Unos años de pandemia, transformismo y disidencia ibèrica. 

“Alguien disparó” forma part del cicle d’activitats “Territoris kuir” del Centre LGTBI de Barcelona, un cicle que inclou tallers expandits i pràctiques col·lectives per reivindicar el paper del teixit i l’organització kuir de Barcelona com a model relacional de cohabitabilitat i de resiliència simbiòtica i sostenible. 

L’exposició es podrà visitar fins el 31 de gener, amb entrada lliure i gratuïta en l’horari d’obertura del Centre LGTBI: 

Dilluns: de 15:30 a 20:30 h
De dimarts a divendres: de 10 a 14 i de 15:30 a 20:30 h
Dissabte: de 10 a 14 i de 15 a 20 h