El Centre LGTBI rep Evgenia Giakoumopoulou, cap de la unitat d’Orientació Sexual i Identitat de Gènere (SOGI) del Consell d’Europa

28/11/2022 - 13:46

El Centre LGTBI de Barcelona rep Evgenia Gaikoumopoulou, cap de la unitat d’Orientació Sexual i Identitat de Gènere (SOGI) del Consell d’Europa.

El Centre LGTBI de Barcelona rep Evgenia Gaikoumopoulou, cap de la unitat d’Orientació Sexual i Identitat de Gènere (SOGI) del Consell d’Europa, qui ha estat convidada per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, entitat gestora de l’equipament, i ha recorregut les diferents instal·lacions i espais. Més tard, s'ha reunit amb entitats membres de la Plataforma i les autoritats competents en matèria de feminismes i LGTBI, tant en l'àmbit municipal com autonòmic.

Aquest dilluns 28 de novembre, el Centre LGTBI de Barcelona ha rebut la visita d’Evgenia Gaikoumopoulou, cap de la unitat d’Orientació Sexual i Identitat de Gènere (SOGI) del Consell d’Europa. Gaikoumopoulou ha estat convidada per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, entitat gestora de l’equipament, i ha recorregut les diferents instal·lacions i espais, així com visitat la col·lecció i arxiu del Centre de Documentació Armand de Fluvià.  

Han acollit i acompanyat la visita de la cap del SOGI, Enric Vilà, sotsdirector del Centre LGTBI de Barcelona; Olga Arisó, cap del Departament de Promoció de Drets de les Dones i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona; Eduard Corbella Cervelló, representant de la Regidoria de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona; Xavier Florensa Cantons, el Director General de Polítiques Públiques LGTBI de la Generalitat de Catalunya. També han estat presents en la visita membres de les entitats Stop SIDA, Casal Lambda, Famílies FLG i AMPGIL, totes elles integrants de la Plataforma LGTBI. 

Posteriorment, han iniciat una ronda de reunions amb Gaikoumopoulou  per tal d’apropar l’experiència i serveis del Centre LGTBI, així com de la tasca i trajectòria de les entitats de la Plataforma. Més tard, han seguit la ronda les autoritats competents en matèria de feminismes i LGTBI, per parlar de les diferents polítiques de protecció dels drets de les persones LGTBI, dutes a terme en l’àmbit municipal i autonòmic.   

La Unitat d’Orientació Sexual i Identitat de Gènere del Consell d’Europa es va crear el 2014 per enfrontar els desafiaments en matèria de drets humans LGTBI. Proporciona suport tècnic als estat membres de la Unió Europea, a través d’activitats de cooperació per la millora dels marcs legals i institucionals, la construcció de capacitats per l’exercici de les lleis i la promoció de bones pràctiques.  

Alguns dels temes específics que tracta són el reconeixement legal del gènere, la inclusió de la diversitat d’orientació sexual i identitat de gènere en el lloc de feina, el combat contra l’assetjament, els discursos i els crims d’odi LGTBI-fòbics, i les múltiples discriminacions (contra dones lesbianes, bisexuals i trans, contra minories ètniques LGTBI, contra persones LGTBI refugiades i demandants d’asil, o contra persones LGTBI privades de la seva llibertat).