El divendres 9 de juliol a les 17 h, el Districte de Gràcia i l'Observatori contra l'Homofòbia han convocat una concentració de rebuig als atacs LGTBI-fòbics de les darreres setmanes als barris del districte.
Davant les últimes agressions LGTBI-fòbiques a Gràcia, el Districte i l’Observatori contra l’Homofòbia han convocat una concentració de rebuig a Jardinets de Gràcia el proper divendres 9 de juliol a les 17 h.
La concentració dona resposta a dos atacs homòfobs registrats l’última setmana. El primer va tenir lloc el dia 23 a les quatre de la matinada, quan una parella de nois va ser agredida per dues persones al carrer Gran a l’altura del metro de Fontana, i van acabar a l’hospital amb un diagnòstic de contusions. El segon cas va passar, només 48 hores després, quan una desena de persones van agredir un home al Mirador de Joan Sales, mentre li proferien insults homòfobs, i li prenien la cartera. Els Mossos d’Esquadra mantenen les dues investigacions obertes.
Barris lliures de LGTBI-fòbia
El districte de Gràcia està treballant des de fa temps per aconseguir uns barris lliures de violència LGTBI-fòbica. En aquest sentit, el mes de desembre de 2020 el Consell Plenari de Gràcia va presentar la mesura de govern ‘Pla LGTBI Gràcia: per uns barris lliures de LGTBI-fòbia’. L’objectiu principal és erradicar les discriminacions per orientació sexual, identitat de gènere i expressió de gènere a Gràcia.
Alguns objectius a curt termini que ajudaran a arribar a l’objectiu final són: assegurar la no-discriminació, visibilitzar els problemes i discriminacions que pateix el col·lectiu, fomentar la prevenció i detecció de la LGTBI-fòbia, impulsar la participació ciutadana i el treball amb entitats de Gràcia.
Aquest pla transversal i territorial aborda diferents àmbits: institucional, participació ciutadana, visibilitat i cultura, esports, salut, educació i joventut, gent gran i comerç. Les accions de la mesura de govern es desplegaran durant els anys 2021-2022.
Aquesta mesura va néixer com a proposta del govern del Districte de Gràcia, però ha estat treballada de forma transversal amb l’Observatori Contra l’Homofòbia, i la Direcció Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona.