Un any més, commemorem el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia amb festa i reivindicació

17/05/2024 - 11:00

El 17 de maig és el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia i des del Centre LGTBI es commemora amb una Festa dissabte 18 de maig

El 17 de maig és una data assenyalada per a les persones LGTBI. Aquest dia, es commemora el dia en el qual l’Organització Mundial de la Salut va eliminar la categoria d’”homosexualitat” del catàleg de malalties mentals, l’any 1990. 

Des de llavors, el 17 de maig ha esdevingut el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, una data per sensibilitzar sobre l’LGTBI-fòbia i promoure l’interès de les autoritats i la ciutadania per garantir els drets LGTBI al món. 

Des de 2022, el Centre LGTBI ha volgut destacar aquesta data amb la Festa del Centre, una jornada d’activitats lúdiques i culturals pensades per celebrar i reivindicar la diversitat afectiva, sexual i de gènere.  

És per això que aquest dissabte 18 de maig celebrem la Festa del Centre: pel matí amb un programa d’activitats per a tots els públics, tant al Centre LGTBI com al carrer Comte Borrell (entre Parlament i Marqués de Campo Sagrado), i a la tarda amb concerts a Plaça Catalunya. 

Ací pots consultar el programa complet d’activitats, totes amb entrada lliure i gratuïta! 

Horaris d’obertura i tancament del Centre els dies 18, 20 i 21 de maig 

Amb motiu de la Festa del Centre, l’horari del Centre es modificarà aquest dissabte 18 de maig: s’obrirà l’equipament només en horari de matí, d’11 a 15 hores, i romandrà tancat a la tarda, quan la Festa es trasllada a plaça Catalunya. 

El dilluns 20 de maig el Centre LGTBI romandrà tancat ja que és un dia festiu a Catalunya. L’equipament es mantindrà tancat al públic també el dimarts 21 de maig. 

El Centre reprendrà els seus horaris i activitats habituals dimecres 22 de maig: de 10 a 14 hores, i de 15:30 a 20:30 hores.