Al llarg d’aquest mandat, el Districte de Nou Barris ha centrat bona part de la seva acció en l’atenció a les persones i la gestió de la salut en totes les vessants, amb l’objectiu final de mitigar l’impacte de la pandèmia de la covid-19.
Així, una dotació de ciutat ha permès disposar d’un fons de contingència de 35 milions d’euros amb plans de xoc, entre d’altres el de salut mental, que han fet possible, entre altres mesures, que el servei d’odontologia gratuït per a persones vulnerables hagi pogut atendre més de 3.000 persones, que s’instal·li la futura estació d’ambulància permanent a Torre Baró, o que s’hagi ampliat el Pla de Barris a 9 dels 13 barris del districte.
A més, la iniciativa Vilaveïna ha atès 715 persones i, en paral·lel, el projecte Concilia ha prestat 4.200 serveis a 313 famílies.
A més, s’ha reforçat la programació d’activitats dels vuit Casals de Gent Gran i s’ha donat suport a la seva digitalització durant els períodes de tancament. També s’han aprovat el Pla d’Acció Social i la Mesura de Govern contra la soledat no desitjada.
Lluita contra la bretxa digital
Un altre esforç important s’ha centrat en la lluita contra la bretxa digital existent al districte. En aquest sentit, el programa Connectem Barcelona, que va cloure recentment, ha permès que 400 famílies vulnerables hagin pogut accedir a Internet.
Pel que fa als equipaments, les actuacions s’han centrat a fer-ne de nous o reformar-ne. En aquest capítol convé destacar la intervenció duta a terme amb el nou Ateneu La Bòbila de Porta, i la construcció del nou Casal de Joves de la Prosperitat. A més, s’ha donat compliment a una llarga reivindicació, plasmada també en els pressupostos participatius, de fer una rehabilitació estructural de la masia de Can Valent.
Més informació, en aquest document complet de Balanç de Mandat i en el resum de les actuacions més destacades.