Inici » Noticia » Jornada “Avancem cap a una organització del temps de treball més saludable, igualitària i eficient”

Jornada “Avancem cap a una organització del temps de treball més saludable, igualitària i eficient”

Temps i treball. El dilluns 18 de març de 2019 es va celebrar la Jornada al Recinte Modernista de Sant Pau, en el marc del Pacte del Temps de Barcelona i la Xarxa d’empreses NUST.

Blueknow, Mercabarna, MOST Enginyers i Unió de Mútues van ser les empreses guardonades dins de la 7a edició del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps, que organitza anualment la Xarxa Nust. El lliurament va tenir lloc en el marc de la Jornada «Avancem cap a una organització del temps de treball més saludable, igualitària i eficient» el 18 de març al Recinte Modernista de Sant Pau.

La Doctora en Ciències Polítiques i primera dona guardonada amb el Premi Nacional de Sociologia i Ciència Política 2018, María Ángeles Durán, va protagonitzar la conferència central sota el títol «La innovació en els usos del temps» on va posar de relleu que el temps és un recurs escàs i de l’eficiència del seu ús en depèn una bona part la qualitat de vida. Durán va destacar durant la seva intervenció que “la major part del temps de les dones no es posa al servei del mercat, sinó que queda a dins de les llars i en les tasques de cures, com a donació condicionada. De fet, el 84% del temps dedicat a les persones malaltes de llarga durada el posen les dones”. En aquest sentit, la sociòloga va afegir que «per cada 100 hores de temps venudes al mercat, hi ha 130 hores que es dediquen al treball dins de la llar. En els propers anys, necessitarem grans dosis de temps de cures a les persones grans i les empreses s’hauran de preocupar per aquest camp de negoci que està per venir».

A continuació, va tenir lloc un diàleg amb representants de diverses empreses sobre l’impacte de les seves mesures d’organització del temps en els objectius empresarials i la qualitat de les persones treballadores. Albert Solé, responsable de Relacions Laborals i Portaveu de la Comissió d’Igualtat de Henkel Ibérica, va mostrar-se convençut que «les empreses han d’apostar per implementar polítiques de flexibilitat i veure-les no com un cost sinó com una inversió a futur». També va explicar que a partir de l’1 d’abril l’empresa posarà en marxa «mesures de desconnexió digital de forma que la plantilla no estigui obligada a respondre mails o agafar trucades fora del seu horari laboral». Gemma Freixas, responsable de Gestió de Personal de I+D de SEAT, va afegir que «cal que tots els treballadors i líders empresarials facin un canvi mental i que generem eines i recursos». En el mateix sentit es va pronunciar el director de Recursos Humans de la UPF Barcelona School of Management, Ramon Brossa, en el sentit que «qualsevol iniciativa en temes de conciliació, treball i temps requereix el compromís de la direcció i de tota la organització. Les persones responsables tenen una feina molt important en aquest sentit.». Per acabar, el Marc Pombo, country Manager de VertiSub, va compartir amb les persones i empreses assistents que «és molt important tenir confiança en les persones amb les que treballes, sobretot en empreses petites. Nosaltres cop més ens fixem en el resultat final i no en la presència».

Acte seguit es va realitzar el lliurament de la 7a edició del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps, en la que s’han presentat un total de 24 candidatures. El jurat va decidir atorgar la menció especial de la Xarxa NUST a CT Ingenieros de Catalunya per haver implementat el Pla de conciliació de la vida laboral, familiar i personal, un catàleg detallat i sistematitzat de mesures de flexibilitat horària i política de serveis, incorporant eines de seguiment i avaluació.

El Premi en la categoria d’empresa de 10 a 50 persones treballadores va ser per a Blueknow, per haver implementat mesures com el teletreball, la flexibilitat horària, la formació en horari laboral, la possibilitat de gaudir de més vacances i tenir en compte la situació de les persones treballadores amb fills/es i familiars a càrrec.

En la categoria d’empresa entre 10 i 50 persones treballadores, el premi va ser per a MOST Enginyers per haver implementat l’horari europeu de 8.15h a 16.25h amb 30 minuts per dinar, facilitant que les persones treballadores guanyin qualitat de vida.

En la categoria d’empresa de 51 a 250 persones treballadores, la premiada va ser Mercabarna per haver implementat la jornada intensiva al matí tot l’any pel col·lectiu majoritari amb flexibilitat d’entrada i sortida i mantenint les 37.39h de mitjana setmanal. Es valora la trajectòria de l’empresa, que preocupada per l’accés de la dona al mercat de treball i el relleu generacional va passar l’horari del mercat de la fruita de la nit al dia en un sector tan complex com l’alimentari.

Per últim, el Premi en la categoria d’Empresa de més de 250 persones treballadores es va concedir a Unió de Mútues per haver facilitat a través del Pla d’Igualtat, un permís de paternitat ampliat per afavorir la corresponsabilitat, un permís retribuït de fins a 10 dies laborals per a la cura de persones dependents i per haver impulsat una guia de beneficis per a que totes les persones hi accedeixin.