Inici » Noticia » Jornada d’Innovació de l’Institut of Next a Barcelona

Jornada d’Innovació de l’Institut of Next a Barcelona

“Un record per a una noia que es feia preguntes” Katherine Johnson, matemàtica i física. El 9 de març de 2020 va tenir lloc la “Radical #7 Ready for the Next Normal”, uns dies abans del confinament pel Covid-19, a l’Auditori AXA.

“Un record per a una noia que es feia preguntes” Katherine Johnson, matemàtica i física. El 9 de març de 2020 va tenir lloc la “Radical #7 Ready for the Next Normal”, uns dies abans del confinament pel Covid-19, a l’Auditori AXA amb l’objectiu de posar en evidència com models molt eficients per les empreses no són sostenibles per la societat i cercar talent basat en la imaginació i la capacitat de fer-se noves preguntes. L’Institut of Next de Barcelona ha desenvolupat una selecció de metodologies que permetran imaginar i implicar-se en la transformació necessària.

En aquest esdeveniment es van tractar molts temes entorn la necessitat de trobar noves solucions a situacions que no són sostenibles en el nostre context actual com l’escalfament global, la generació i increment de residus, la cursa d’armes o la desigualtat social.

Aquestes visions innovadores s’emmarquen en la necessitat d’actuar des del govern per generar friccions davant models d’empreses supereficients que esdevenen monocultius, establir un nou contracte social per adaptar-se als canvis socials i polítics amb empreses preparades per les tecnologies emergents i la generació de valor afegit així com la creació de models híbrids i plataformes conjuntes que ofereixin solucions també compartides amb impacte social i mediambiental.

Es posa en evidència el pensament de futur sobre com es sostindrà la meitat de la població que viurà 100 anys i el concepte de resiliència per saber adaptar-se com a empresa a nivell personal per la construcció d’una nova versió de nosaltres mateixos. Al mateix temps, és necessari retenir talent de persones no tant enfocat a l’especialització sinó que hagin viscut situacions diferents i es facin preguntes catalítiques que qüestionin el que les màquines intel·ligents no puguin més enllà de la creació de nous models de negoci.

 

Font: Descripció de Radical 2020 a eventbrite