Inici » Recursos » Imatges

Imatges

Pacte del Temps de Barcelona

El Pacte del Temps de Barcelona és una iniciativa de ciutat que aposta per una organització del temps més saludable, igualitària i eficient.

Temps més igualitari

Recomanacions per facilitar a la ciutadania uns usos de el temps més justos i igualitaris, tant en clau social com en clau de gènere. El temps és un indicador de justícia social i també de la corresponsabilitat efectiva entre homes i dones, tant en la cura de persones com en tasques domèstiques.

Temps més eficient

Recomanacions per impulsar una nova cultura de el temps en les organitzacions basada en el seguiment i consecució d'objectius i el combat contra el presencialisme, així com models, eines i processos de treball més eficients, el que comporta valor afegit, més compromís per part de la plantilla, retenció de l'talent i disminució de la rotació.

Temps més saludable

Es presenten un seguit de recomanacions enfocades a respectar els ritmes circadiaris, en relació al temps de descans, el temps dels àpats i el temps d'activitat física, el que ajuda a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones.

Ramon, 39 anys, Poblenou

El camí escolar ha permès a la meva filla anar sola a l’escola. Ella està molt contenta i jo he guanyat una mica de temps, cosa que fa que pugui anar en bicing a la feina. Ara fem el camí junts per jugar al pati de l’escola, que està obert el dissabte.

Azar, 36 anys, Roquetes

Perquè la meva família pogués venir del Perú he hagut d’arreglar molts papers. Com que treballo lluny de casa m’he pogut informar al web de la nova ciutadania i m’ha anat bé poder fer els tràmits en el meu temps lliure a l’oficina de la plaça Sant Miquel els dissabtes.

Xavi, 24 anys, Sants

Els horaris de la biblioteca del meu districte em van perfectes, les sales d’estudi estan obertes fins a la una de la matinada, organitzen grups de conversa en anglès i puc connectar el meu ordinador a la seva wifi. A més, ben a prop hi ha parada de bus nocturn i metro per tornar a casa.

Laia, Barceloneta, 16 anys

L’ESO és molt difícil i entre l’escola i la música no tinc gaire temps lliure. Però els dijous al vespre, en acabar els deures vaig al centre cívic del barri on estic aprenent a ballar hip-hop i el dissabte em trobo amb els amics a la pista de skate de la Nova Icària.

Mar, 46 anys, Eixample

Treballo amb comerços de tota la ciutat i quan els visito em queden estones lliures que puc aprofitar per treballar als espais tranquils i amb wifi que trobo al web tercerlloc.cat. No tinc gaire temps per a mi, així que em van molt bé els horaris de cap de setmana dels mercats, biblioteques i museus.

Josep, 63 anys, Ciutat Vella

Des que la mare viu amb nosaltres els meus horaris han canviat, però gràcies a la teleassistència encara disposo de temps per a mi mateix. Ella pot contactar amb el servei si té algun problema quan no sóc a casa i jo puc continuar fent coses com nedar al centre esportiu del barri.

Altres recursos

Xarxes

En aquest apartat trobareu informació de diferents xarxes existents que estan treballant actualment sobre temes de gestió del temps, organització horària o temps de treball, familiar, personal i social. Aquestes xarxes estan integrades per entitats, organitzacions i institucions de la ciutat que comparteixen com a eix comú els temes de temps.

 

IATUR

L'Associació Internacional de Recerca sobre Usos del Temps (IATUR vzw) facilita l’intercanvi d’idees, metodologia i tècniques de recollida de dades entre investigadors i compiladors d’estadístiques oficials sobre patrons d’activitat diària i canvis en el comportament de les persones al llarg del temps.

Reforma Horària

La reforma horària és una iniciativa ciutadana que impulsa canvis horaris perquè puguem gaudir de més llibertat en la gestió del nostre temps. Perquè sincronitzant els nostres hàbits horaris amb els de la resta del món i amb un ritme més ordenat, aconseguirem guanyar temps al temps i, en definitiva, millorar en salut i qualitat de vida. La reforma horària impulsa uns hàbits horaris cívics, potenciant la igualtat entre les persones, les nostres capacitats de bona relació i, sobretot, la nostra salut i benestar.

 

Publicacions

Conèixer la realitat és el primer pas per poder incidir en la sensibilització i la transformació de la societat. Aquí es troba amb un espai d'estudi que té la voluntat d'investigar la realitat en tot allò que competeix a el temps. Els estudis i dossiers publicats fins ara tracten temes tan diversos com les actuacions sobre el temps de treball a la Unió Europea, temps i ciutat i sobre temps de cura de les persones, entre d'altres. Més informació al laboratorideltemps.

Imatges

Aquest apartat conté imatges sobre jornades, sessions participatives i altres actes  que posen de relleu el compromís d'organitzacions i institucions d'aquesta ciutat per a una organització del temps més saludable, igualitària i eficient.

Vídeos

Recollida de material audiovisual per a la difusió de mesures i metodologies en relació a la millora de la gestió del temps de treball, familiar, personal i social. Trobareu més informació a l'apartat videoteca de la pàgina web del laboratorideltemps.