Recomanacions del Comitè Olímpic
El 2007 el COI va reconèixer oficialment que l’AAS podia ser un mal endèmic a l’esport. Per això va publicar una declaració de consens en el tema de l’AAS a l’esport. El darrer punt d’aquesta declaració recomana a les organitzacions esportives que duguin a terme les següents accions:
- Desenvolupar polítiques i procediments per la prevenció de l’AAS.
- Observar i controlar la implementació d’aquestes polítiques i procediments.
- Avaluar l’impacte d’aquestes polítiques en la detecció i reducció de l’AAS.
- Desenvolupar un programa educatiu i d’instrucció en AAS en l’esport.
- Promoure un lideratge respectuós i ètic.
- Fomentar relacions fortes amb famílies per a la prevenció de l’AAS.
- Promoure i recolzar la recerca científica en aquests temes.
La declaració acaba afirmant que, a través de la prevenció de l’AAS a l’esport, aquest esdevindrà un entorn més segur, saludable i positiu per a tothom. Aquest recurs pedagògic, doncs, vol ser una contribució en aquesta direcció: la prevenció. Però per prevenir de forma eficaç calen dues coses: primer, adquirir consciència que l’AAS és present en l’àmbit esportiu; i segon, dotar d’eines bàsiques als i les agents que intervenen a l’esport per fer front a les situacions d’AAS que es puguin trobar. Algunes d’aquests eines són presentades i debatudes en la dinàmica 3: Joc de rol, i en la dinàmica 4: Anàlisi d’un protocol.
Tanmateix des de la declaració de consens del COI, s’han dut a terme vàries iniciatives per a prevenir l’AAS a l’esport i per sensibilitzar als agents de l’àmbit esportiu de la importància d’aquest assumpte. Igualment en el 2012, el COI va publicar una sèrie de vídeos per orientar a esportistes i institucions esportives per eradicar el comportaments indesitjables en els respectius entorns esportius.