Calidoscopi cultural 2020. Imatge, identitat i territori

Construcció de les identitats a través de la imatge

 

Aquesta edició del Calidoscopi Cultural  ens permetrà construir la identitat del territori a través de la imatge i la fotografia. Fronterer, mestís i genuí, el districte de Sant Andreu ens convida a analitzar les històries de vida i els límits territorials que determinen la realitat de totes les persones que en formem part.

Durant el març i l’abril, tothom apassionat de la imatge o que s’estigui iniciant podrà participar i aprendre de
cadascun dels projectes del Calidoscopi Cultural amb l’objectiu d’aprofundir en l’enfocament de la territorialitat
viscuda i la relació entre el veïnat i el paisatge urbà viu.

Fent servir processos analògics amb càmeres de gran format, Polaroid, tècniques de cinema analògic en 16 mm i altres formats, construirem una documentació actual del districte amb el projecte final del diari antropològic contemporani. Més tard, al maig, ens endinsarem en el procés d’edició i selecció d’imatges per construir i editar en format paper un diari basat en les experiències i imatges recopilades pels participants.

Per tirar endavant el projecte, comptarem amb la tasca del comissari Samuel Aranda, fotoperiodista guardonat amb el World Press Photo 2012, i de set professionals de renom que guiaran la recerca i el treball de les persones interessades.

Calidoscopi Cultural ens portarà a conèixer una nova dimensió vivencial de la nostra quotidianitat i ens presentarà portes enfora de les fronteres per teixir una nova xarxa de perspectives amb la resta de la ciutat.