Apaguem el masclisme amb el 25N al Districte de Sant Andreu!

15/11/2021 - 15:20

Encetem un nou cicle de reivindicacions i activitats de visibilització per plantar cara al masclisme en aquest 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les dones.

Encetem un nou cicle de reivindicacions i activitats de visibilització per plantar cara al masclisme en aquest 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les dones. I ho fem, com sempre, preparades per una lluita que no ens aturarà per moltes dificultats que hi trobem al llarg del camí.

Denunciem les situacions que hem hagut de patir pel fet de ser dones, des de la realitat que van patir moltes víctimes confinades amb els seus agressors durant el darrer any fins a situacions de violència física i sexual a qualsevol espai públic. Per no mencionar el comptador de feminicidis que a data de redacció d’aquest text ascendeix a 70 víctimes des de l’1 de gener o els casos de violència vicària que s’utilitzen per causar el màxim dolor possible a les mares.

Malgrat tot, seguirem sense permetre que el masclisme aconsegueixi que visquem submises, abnegades i amb la por permanent al cos. Seguirem clamant més fort que mai que volem ser lliures, que volem ser tractades amb igualtat, fugint dels sostres de vidre i dels terres enganxifosos, compartint la lluita amb totes les dones independentment dels nostres orígens, de la nostra identitat o de la nostra orientació afectiva. Ens estimarem cada vegada més fort per sumar tota l’energia necessària en la lluita contra qui defensi qualsevol postura masclista, contra qui calli còmplice davant d’una agressió i contra qui no ens vulgui lliures.

Aquest 25N, els equipaments i serveis del Districte de Sant Andreu han dut a terme una programació molt diversa que, a més, ens dotarà de moltes eines per seguir endavant. Els espectacles i la projecció de pel·lícules per aprofundir en la problemàtica s’intercalen amb una extensa oferta de xerrades informatives per protegir-nos del ciberassetjament i per conèixer millor un dels nostres serveis més importants, el Punt D’Informació i Atenció a les Dones.

Comptar amb més i millor formació per enfortir-nos també ens permetrà sentir-nos cada cop més segures de nosaltres mateixes. Així que sortim al carrer i apaguem el masclisme d’una vegada!