Cinc propostes sostenibles de cap de setmana per donar la benvinguda al febrer

04/02/2022 - 12:24

Comença el més curt dels mesos de l’any, però no el menys carregat d’activitats per conèixer i cuidar el medi ambient. Nosaltres us destaquem cinc plans per aquest cap de setmana. Feu una ruta històrica per la Barceloneta, descobriu com funciona un compostador o visiteu una exposició sobre el clima.

  1. Visita al compostador de la Sagrera.

Si us interessa com funciona el compostatge, aquest dissabte 5 a les 11 hores teniu l’oportunitat de participar en el muntatge del segon compostador del Casal de Barri La Torre de la Sagrera. L’activitat comptarà amb una introducció prèvia on aprendreu conceptes bàsics del compostatge. També podreu portar matèria orgànica, com per exemple restes vegetals o closques d’ous, per posar en marxa el nou compostador. Més informació.

  1. Exposició del clima a Sants-Montjuïc.

Heu visitat mai una exposició que es pugui plegar en forma de caixa i es transporti en bicicleta? Aquest dissabte 5 de febrer, de 10 a 14 hores, podeu visitar l’exposició itinerant “Barcelona respon a l’emergència climàtica”, a la biblioteca Francesc Candel. Amb unes ulleres especials, descobrireu com afectarà el canvi climàtic a Barcelona en dos escenaris i coneixereu, de manera interactiva, les accions que estan portant a terme les institucions i el paper que pot tenir la ciutadania a escala individual i col·lectiva. Més informació.

  1. Ruta històrica per la Barceloneta.

Què en sabeu, de la Barceloneta? Si voleu descobrir tots els seus secrets, aquest dissabte 5 a les 12 hores teniu una cita al Centre de la Platja. Podreu participar en un itinerari guiat per conèixer la història del barri: com es va formar, quina gent hi vivia i com, qui hi treballava, com eren les seves platges, qui o què és El Negre de la Riba i moltes anècdotes més. Més informació.

  1. Exposició “On van els residus?” a Sant Andreu.

L’exposició ‘On van els residus?’ canvia d’ubicació i es trasllada a la biblioteca Bon Pastor, en el districte de Sant Andreu. Dissabte 5 de 10 a 14 hores podeu visitar-ne les instal·lacions i conèixer el recorregut dels diferents residus cap a la seva transformació i reutilització. A través de mòduls interactius, podreu descobrir la dimensió social, econòmica i ambiental del reciclatge. Més informació.

  1. El Llum BCN 2022 il·lumina el Poblenou.

De divendres a diumenge a partir de les 18 hores, torna el Festival d’Arts Lumíniques Llum BCN als carrers del Poblenou. Diferents creadors internacionals i artistes convertiran els carrers del barri en un laboratori urbà dedicat al món de l’art, el disseny, la il·luminació urbana i la participació ciutadana. Podreu gaudir d’una quinzena d’instal·lacions artístiques i també dels projectes de 16 escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de manera totalment gratuïta. Més informació.

Més informació