La sexualitat estructura l’existència de totes les persones en totes les societats. Els Drets sexuals i reproductius (DSIR) són drets humans i les Nacions Unides els han inclòs en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats el 2016.
Barcelona, entenent la necessitat d’un abordatge integral de la salut sexual, compta amb l’Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva. En el marc de l’estratègia, entitats, institucions i societats científiques de la ciutat, treballen en aquest àmbit des de la mirada dels drets sexuals i reproductius i la transversalitat, per avançar en la millora de la salut sexual de la ciutadania.
Properament, tindrà lloc una reunió de la Taula de l’Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva de la ciutat de Barcelona per aprovar el pla de treball dels anys 2022-2023.
Des de l’Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva de la ciutat de Barcelona s’ha promogut la campanya “Cuidem la salut sexual, també en temps de covid”, per fomentar el dret a gaudir d’una vida sexual segura i agradable també en el context de la pandèmia. La campanya inclou informació per resoldre dubtes sobre el sexe en temps de covid amb consells per a reduir els riscos en les relacions sexuals en temps de covid sense renunciar al plaer, oferint respostes a preguntes freqüents, reflexions sobre sexualitat i covid-19, etc.
També s’incorpora una Guia de serveis i recursos de salut sexual i reproductiva, elaborada i actualitzada per l’Estratègia, on trobareu els serveis que presten institucions i entitats de la ciutat per l’atenció sexual i reproductiva.