Continuem parlant de l'aigua a l'aula ambiental

12/01/2024 - 10:40

Aquest trimestre, i ben segur, que d'altres, continuem informant i donant eines per la sequera a l'Aula Ambiental del districte de Sant Andreu.

El passat 21 de novembre del 2023, es declarava l’estat de preemergència per sequera a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i al Sistema Ter-Llobregat. L’estat de les reserves a les conques catalanes, es troba al 18,45%, el volum més baix registrat.

Què ens ha portat aquí? Doncs efectivament, la falta de pluges, conseqüència, no ens oblidem, del canvi climàtic, però no només això. A aquesta falta de pluges se li ha de sumar la mala gestió de l’aigua, basada en l’ús intensiu de l’aigua, amb relació al creixement econòmic, factor que ha estat agreujant de la situació.

En resum, ens enfrontem a una situació de sequera sense precedents, on l’estratègia es basa en la conscienciació i la implicació de la ciutadania, així com en la reducció i recuperació de l’aigua. Cal repensar l’ús que fem de l’aigua per garantir un futur sostenible.

Per aquest motiu, l’aula ambiental aquest trimestre us ofereix una sèrie d’activitats gratuïtes per conèixer i estar informades del circuit de l’aigua i com és gestionat, a més d’aquelles estratègies individuals i col·lectives que podem anar adoptant:

Formació i creació d’un vàter sec mancomunat. Dimarts 16,23,30 de gener i 6 de febrer de 17 a 19:30 h a la Nau Vila Besòs. Us podeu inscriure aquí

Xerrada: Els veritables costos de l’aigua. Divendres 26 de gener de 18 a 19:30 h al Centre Cívic Sant Andreu. Us podeu inscriure aquí

Descoberta del riu Besòs. Dissabte 3 de febrer de 10:30 a 12:30 h. Lloc de trobada llosa del Bon Pastor. Us podeu inscriure aquí

Com fer els nostres productes de neteja ecològics? Dimarts 5 de maç de 18 a 20 h. Casal de barri Torre de la Sagrera. Us podeu inscriure aquí

Per a més informació sobre les restriccions de sequera a Barcelona, consulteu aquí. També podeu consultar la nostra web o posar-vos en contacte amb nosaltres a través del nostre correu santandreuambiental@bcn.cat o el telèfon 699 90 23 59.