Barcelona condemna el feminicidi d’una dona per violència masclista

06/06/2024 - 14:47

L’Ajuntament de Barcelona condemna fermament el feminicidi d’una dona de 32 anys, veïna del districte d’Horta-Guinardó per causa de violència masclista. Els fets van tenir lloc passada la mitjanit de diumenge, 2 de juny, i els cossos policials han confirmat avui que es tracta d’un assassinat masclista.

Davant d’aquest nou feminicidi, l’Ajuntament de Barcelona ha activat el protocol de dol establert conjuntament amb institucions i entitats, per treballar coordinadament cada cas que es produeixi a la ciutat i que, en part, implica la denuncia pública a diferents suports comunicatius per conscienciar a la ciutadania d’aquesta xacra. També s’ha convocat un minut de silenci demà divendres 7 de juny a les 12h a la plaça Sant Jaume i a les seus de Districte.

L’Ajuntament de Barcelona reitera el seu suport a totes les dones que es troben en aquestes situacions, i es compromet a seguir esmerçant, conjuntament amb la resta d’institucions del nostre país, tots els esforços necessaris per avançar en garanties respecte al dret bàsic de les dones a viure sense cap manifestació d’aquestes violències.

Així, recorda que totes les dones i els seus fills i filles que pateixin violència tenen al seu abast un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al carrer Marie Curie, 16 (tel.: 93 291 59 10). També es poden adreçar al telèfon d’atenció a les violències masclistes, 900 900 120 gratuït i confidencial, i en cas d’emergència, al 112.

En cas d’urgència també es poden adreçar als telèfons gratuïts d’atenció les 24 hores, tots els dies de l’any (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona: 900 70 30 30) o al 112. En aquest enllaç  trobareu més informació.

Les violències masclistes són l’expressió més greu i devastadora d’una cultura de control, domini i abús dels homes sobre les dones que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat, per part de la societat, com a superior. Aquesta cultura no només destrueix vides, sinó que també impedeix la plena ciutadania, la llibertat i el desenvolupament dels drets de les dones.