Els Bombers de Barcelona reforcen la seva estructura amb 32 caporals

06/06/2024 - 13:06

Aquest dijous, 6 de juny, s’ha fet una cerimònia de lliurament de galons als nous comandaments del cos al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Els caporals ja han obtingut el nomenament definitiu, i s’acaba així aquest procediment de promoció interna. Van fer una fase d’instrucció de quatre mesos a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i, a continuació, una fase de pràctiques, en la qual van desenvolupar les noves funcions com a comandaments del cos.

Actualment al Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments hi ha una setantena de caporals, d’una plantilla de més de set-cents treballadors i treballadores. Aquests comandaments són els responsables de serveis com ara incendis a la via pública, rescats de persones o animals, fuites d’aigua o reconeixement de problemes en edificacions. Tenen entre quatre i nou bombers al seu càrrec i assumeixen un paper de responsabilitat i compromís amb l’organització i amb la ciutat.

Amb aquest reforç de la línia de comandament es vol millorar el servei a la ciutadania dels Bombers de Barcelona. Podeu consultar l’estructura del cos i els requisits per accedir-hi.