L’alcalde lliura els diplomes a la promoció 2022-2024 de l’Escola Municipal de Segones Oportunitats

18/06/2024 - 20:56

L’escola, que en l’actualitat té dues seus, una d'elles al barri de Navas hi estudien 120 alumnes.

L’alcalde, Jaume Collboni, ha lliurat avui els diplomes a la promoció d’alumnes 2022-2024 de l’Escola Municipal de Segones Oportunitats (em2o), en un acte que s’ha celebrat al Saló de Cent i al qual han assistit, a més d’altres autoritats de l’Ajuntament, els joves de l’em2o, els seus familiars, els professionals de l’em2o, representants de la UTE Salesians Sant Jordi- Fundació El Lindar (entitat gestora del servei), i representants de totes les entitats que col·laboren amb el projecte de l’escola.

Aquest any s’han diplomat un total de 37 joves, que han completat el programa de l’escola i que, per tant, han definit el seu propi projecte professional, han fet retorn al sistema educatiu en formacions post obligatòries de la formació professional, certificats de professionalitat i algunes formacions a mida. Les formacions han estat realitzades en centres públics, concertats i privats de Barcelona majoritàriament.

L’alcalde ha felicitat els joves i els ha encoratjat: “La vostra presència en aquest Saló de Cent ens envia un missatge potent i necessari, quan dieu que vosaltres no us rendiu mai i que si vosaltres podeu, nosaltres també podem, i que tots els joves i les joves de Barcelona mereixen les mateixes oportunitats”. L’alcalde també els ha donat les gràcies: “perquè ens demostreu que no accepteu etiquetes, perquè no accepteu que ningú us posi límits i perquè el vostre exemple ens fa millors a tots i fa millor Barcelona”.

El curs que ve la majoria dels diplomats farà continuïtat d’estudis i fins i tot alguns d’ells inicien una etapa d’inserció laboral. La seva etapa a l’em2o es dona per finalitzada però mantenen el contacte amb l’escola per conèixer la seva evolució i donar-los suport puntualment.

L’em2o és un servei socioeducatiu que té per objectiu refer trajectòries educatives per a joves d’entre 16 i 21 anys que han interromput el seu itinerari en l’etapa obligatòria (abandonament escolar prematur) o en l’etapa post obligatòria.

A l’escola, que en l’actualitat té dues seus (als districtes de Sant Andreu i de Nou Barris) hi estudien 120 alumnes. El programa formatiu que s’ofereix té una durada equivalent a dos cursos o més, depenent de les necessitats de cada jove, que van de setembre a juny. Des de la seva creació l’any 2019, han acabat el seu itinerari al centre un total de 121 joves, dels quals 10 ja han entrat al món laboral mentre que els altres 111 han tornat al sistema educatiu i estan realitzant formacions tècniques professionals.

L’accés a l’em2o és voluntari i la formació és gratuïta. El jovent hi pot accedir mitjançant la proposta de l’equip de professionals del Servei d’Orientació Pla Jove del Consorci d’Educació de Barcelona, de l’equip de professionals dels centres de serveis socials municipals de l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona, o bé per iniciativa pròpia dels joves o familiars interessats.