Les masies van tenir un paper molt important en la configuració del territori que després es convertiria en el barri del Congrés i els Indians. En el cas de Can Berdura, es tractava d’una masia que els seus propietaris habitaven i treballaven. Al pla de Barcelona era força habitual la gestió dels terrenys mitjançant masovers però no era el cas d’aquesta finca, on els propietaris s’ocupaven de l’explotació del terrenys. Altres de les seves terres sí que es cedien a canvi d’una part de la collita.
L’edifici s’ubicava a la cantonada dels actuals carrers de Puerto Príncipe i Campo Florido i s’hi cultivaven cànem, blat de moro, blat, ordi i civada. A més, també es dedicaven a les hortalisses que venien al Mercat del Clot. El nom de la família i de la casa, possiblement, prové d’un error administratiu que va canviar el cognom original, Verdura, per Berdura, tot i que no s’ha trobat documentació que ho acrediti.
La Masia va desapareixer el 1956 després de ser enderrocada per l’obertura del carrer de Campo Florido. Tot i això, ja feia anys que el territori que l’envoltava s’havia anat urbanitzat. El 1942, l’Ajuntament va posar el nom del mas a al petit passatge que es va obrir al seu davant, tot i que se li va posar passatge de can Verdura. Els 1991, la família va aconseguir canviar la V per la B per recuperar el cognom i el nom de la casa tal com es van escriure durant la seva història.
Font: Memòria dels barris.