Consulta la programació de serveis i equipaments per commemorar el 25N

12/11/2020 - 14:18

L'acte central de Districte serà dimarts 24 de novembre en directe per streaming des de la sala Andreu Cortinas. No et perdis la lectura del manifest a càrrec de la Taula de Dones de Baró de Viver.

L'acte central de Districte serà dimarts 24 de novembre en directe per streaming des de la sala Andreu Cortinas. No et perdis la lectura del manifest a càrrec de la Taula de Dones de Baró de Viver.

Encarem el que potser és el 25N més distòpic i, a la vegada, necessari dels darrers anys. La situació ha capgirat les diferents propostes de conscienciació i lluita que, any rere any, han dut a terme les entitats, serveis i equipaments del territori. Amb major presència virtual engeguem doncs el missatge que ens ha d’acompanyar cada dia de lluita activa i incontestable cap a totes les violències masclistes que patim.

Enguany, la situació obliga les entitats i Districte a programar activitats en línia que tothom podrem seguir des de casa nostra. Així, podrem seguir l’acte central fent clic en aquest enllaç i també podrem participar del repte #sensepor engegat per districte que podeu consultar fent clic aquí. L’acte central serà accessible, comptant amb una persona intèrpret de signes.

La crisi Covid ha posat de manifest la importància que tenen les tecnologies a les nostres vides i les grans possibilitats que ofereixen de connectivitat i empoderament a persones de totes les edats i orígens. Però al mateix temps també ha deixat palès que el món digital està travessat per estructures socials, econòmiques, culturals i polítiques i, per tant, reprodueix les formes associades de discriminació de gènere i patrons patriarcals que donen lloc a la violència masclista offline.

Per això l’objectiu del 25N d’enguany se centra en posar èmfasi en combatre les violències que es produeixen en l’àmbit digital i de les xarxes socials.

El confinament també ha intensificat els abusos i la precarietat a les que s’han d’enfrontar alguns col.lectius, des de les dones convivents amb un maltractador, fins a aquelles en situació de vulnerabilitat econòmica i risc d’exclusió. Així doncs, el 25N també ha de servir per posar de manifest la necessitat de les cures, la interdependència de les persones i la importància de cuidar-nos com a comunitat.

Una vegada més, hem de clamar ben fort per totes les veus silenciades i contra tots els abusos que el patriarcat exerceix vers totes nosaltres, vers les dones trans, les persones racialitzades i els col·lectius invisibilitzats. Tal i com ha fet la comissió de Dones de Baró de Viver, enguany encarregades de redactar el manifest, reivindiquem la llibertat i els drets col·lectius per a tothom. Us convidem a participar a totes les propostes i a enfortir la nostra lluita cap a una societat FEMINISTA.​​