Gaudim d'un Sant Jordi de proximitat apostant per les llibreries i floristeries del barri

15/04/2021 - 09:57

La celebració de la Diada aquest any ens ha de retrobar amb tots els espais que generen agenda cultural a nivell de territori i que mantenen un ecosistema divers de producció artística i literària.

La celebració de la Diada aquest any ens ha de retrobar amb tots els espais que generen agenda cultural a nivell de territori i que mantenen un ecosistema divers de producció artística i literària.

Ens acostem a la que serà la segona celebració de Sant Jordi en situació de pandèmia, un context que l’any passat va posposar la Diada i que enguany ens retorna als carrers mantenint les mesures de seguretat. L’any i escaig que hem patit amb tancaments i restriccions ha estat especialment dur, val a dir-ho en aquest context, per a les llibreries dels nostres barris. En un moment com l’actual en què s’ha posat de relleu la importància de la cultura per donar-nos escalf de portes endins de casa, la Diada de Sant Jordi 2021 és la millor excusa per agrair l’esforç a les llibreteres i llibreters de proximitat i apostar pels títols que ens ofereixen de cara a les lectures que gaudirem els propers mesos.

I no només això. Donar suport a les llibreries de barri implica també reforçar els espais que generen agenda cultural i sostenen un ecosistema molt ampli i divers vinculat al món de la cultura i l’edició: escriptores, il·lustradores, traductores, cooperatives, distribuïdores transportistes… Reivindiquem que hem de convertir aquesta Diada en una jornada contínua durant tota la setmana, inclús tot el mes i tot l’any, per espaiar les compres i evitar aglomeracions.

També és moment d’apostar per les floristeries de cada barri, els altres establiments que mereixen tot el nostre suport durant aquests dies. Cal recordar que els nostres comerços són el servei més immediat i de confiança de què disposem a prop de casa, que un barri sense botigues no és un barri viu i que tothom ens beneficiem de l’activitat de proximitat.

Hem de sortir al carrer, regalar llibres i roses a tothom independentment del gènere i participar de la nostra festa popular per carregar-nos d’energia. Una Diada com aquesta ens serà necessària per desempallegar-nos de la melangia dels darrers mesos i per passar-ho bé, una ajuda molt positiva per la salut mental de tothom.