La Satànica de Sant Andreu torna a organitzar la revetlla de Sant Joan!

12/06/2019 - 13:27

Cultura i lleure. Gegants i castellers, juntament amb la colla de diables, rebran a les 21.00h, la Flama del Canigó a la Plaça d'Orfila i l'acompanyaran en cercavila fins al punt de la foguera.

Gegants i castellers, juntament amb la colla de diables, rebran a les 21.00h, la Flama del Canigó a la Plaça d'Orfila i l'acompanyaran en cercavila fins al punt de la foguera.

Sant Joan és el solstici d’estiu, la festa del foc per excel·lència. Des dels seus orígens, la colla de La Satànica ha viscut intensament la festivitat. Primer s’encarrega de portar la Flama del Canigó a Sant Andreu de Palomar. I aquest foc, que és vetllat la nit abans al cim del Canigó, encén les fogueres dels territoris de parla catalana. També la que hi haurà a Sant Andreu, ubicada a la plaça de Can Fabra.

Un cop llegit el manifest (a càrrec de l’Enric Capdevila, president de La Lira) i encesa la foguera (amb efectes pirotècnics incorporats), i després de deixar una estona per tal que la canalla espetegui els seus petards, començarà la ballaruga amb Els Damers, El Ventilador i DJ Sintes.

No cal dir que tothom qui vulgui pot portar la seva fusta per contribuir al foc purificador o desfer-se d’alguna andròmina.