Un pergamí medieval ingressa a l'Arxiu de Sant Andreu

09/01/2020 - 12:31

Nou ingrés. L'Arxiu del Districte de Sant Andreu disposa, des de fa unes setmanes entre els seus fons documentals, d'un document excepcional datat del segle XV.

Recentment la Comissió de Govern del Districte de Sant Andreu ha aprovat l’acceptació de la donació d’un pergamí del segle XV que es conservarà a l’Arxiu Municipal del Districte de Sant Andreu, que passarà a formar part de la memòria històrica de l’antic poble de Sant Andreu del Palomar com un dels documents més antics del barri.

El document medieval és un escrit en llatí que fa referència a la venda d’un tros de terra a l’antic poble de Sant Andreu del Palomar, anomenat “Lo Cireral”. Segons el pergamí, va ser venut per Berenguer Bartolomé de Canyelles, prevere perpetu de la parròquia de Sant Andreu de Palomare, a Raimundo Tolra, actuant com a notari Raphaelis de Brugia. Una curiositat: va ser venut per 66 monedes de Barcelona, amb data del 26 de novembre de 1426.

Una vegada finalitzin les tasques de restauració del pergamí, que s’inicien a principis d’aquest 2020, el document podrà ser consultat pels usuaris de l’Arxiu, tan presencialment com a través del catàleg en línia.