Obrim Sants – Creu Coberta els caps de setmana

28/04/2022 - 11:28

Sants | Hostafrancs. A partir del 30 d'abril, l'horari de l'Obrim Carrers s'endarrereix una hora: el carrer de Sants i Creu Coberta està tallat al trànsit i reservat al passeig dissabtes i diumenges de 10 a 21 h.

Dissabtes i diumenges de 10 a 21 h, tot l'eix de dos quilòmetres que sumen els carrers de Sants i de la Creu Coberta està tallat al trànsit i reservat per anar-hi a peu o en bicicleta. Des de la plaça d'Espanya fins al carrer de Munné (av. Madrid), o viceversa, es restringeix el pas de vehicles a motor per convertir l'antiga carretera en tot un passeig per al lleure del veïnat, tot garantint les distàncies de seguretat sanitàries i facilitant-hi l'activitat del comerç de proximitat. No hi circulen autobusos, però l'H10 i el V5 arriben a la plaça de Sants.

Quan Obrim Carrers, tota la calçada està reservada per a vianants. Les bicicletes i patinets hi poden circular amb la velocitat limitada a 10 km/h i respectant sempre la prioritat del vianant (que comporta desmuntar del vehicle si hi ha una aglomeració de persones a peu).

Amb la mateixa limitació de velocitat, es permet el pas dels serveis essencials, d’emergències i de persones amb mobilitat reduïda, i l’accés de tots els vehicles als aparcaments públics i privats. Tota la circulació transversal està permesa pels següents encreuaments delimitats:

  • Consell de Cent cap a Moianès.
  • Olzinelles cap a pg. Sant Antoni i Galileu.
  • Rambla de Badal, en ambdós sentits.
  • Sugranyes cap a Portbou.

Però el trànsit de baixada de la rambla del Brasil es desvia a l’av. Madrid; el de Joan Güell, al carrer d’en Blanco; el trànsit residual dels carrers de Cáceres i Sant Jordi ha de tornar cap a Daoíz i Velarde; el dels carrers de Muntadas, Watt, Salou i Autonomia, surt cap al pg. Sant Antoni; i Príncep Jordi i Béjar, cap a Consell de Cent.

Busos a la plaça de Sants

El tall de trànsit afecta també el recorregut de diverses línies de bus. El 52 no circula i el D20 es desvia per l’av. Madrid, però les línies H10 i V5 arriben fins a la plaça de Sants, on donen la volta per sortir-ne de nou cap al passeig de Sant Antoni. L’H10 manté així el seu recorregut habitual d’entre setmana, mentre que el V5 que baixa pel carrer de Joan Güell es desvia a la plaça de Sants cap al passeig de Sant Antoni, l’estació de Sants i els carrers de Tarragona i del Consell de Cent.

L’eix del carrer de Sants i la Creu Coberta es va incorporar al programa Obrim Carrers al març de 2020. Després de la bona acollida d’aquest tall de trànsit durant els caps de setmana del desconfinament, des de l’octubre d’aquell any es fa de forma regular cada dissabte i cada diumenge. S’hi han incorporat diverses millores demanades pel veïnat, com la protecció dels extrems amb blocs de formigó o el reforç de la senyalització que limita la velocitat de bicicletes i patinets. També s’han concedit llicències a bars i restaurants perquè aquests dies instal·lin terrasses a la calçada. Tres de cada quatre veïns i veïnes, i nou de cada deu comerciants, estan a favor de la pacificació de Sants – Creu Coberta els caps de setmana.

Llevat d’esdeveniments extraordinaris, l’horari habitual del tall de carrer és de 9 a 20 h de l’octubre a l’abril i de 10 a 21 h del maig al setembre. L’Obrim Carrers es desactiva durant els mesos de juliol i agost.

Més informació