Sessió oberta per enllestir el Pla Residu Zero

20/09/2021 - 14:53

Participació. Apunta-t'hi i participa a la sessió en línia de dilluns 27 de setembre a les 18 h per conèixer les línies estratègiques i acabar de definir el pla de prevenció i gestió de residus per als pròxims anys.

El procés participatiu per definir el Pla Residu Zero es va iniciar el mes de juny passat amb diferents grups de treball. El proper dilluns 27 de setembre es durà a terme una sessió oberta a la ciutadania en la qual s'exposaran les principals línies estratègiques i objectius del Pla, i es consultaran aspectes de determinades actuacions d'implicació ciutadana incloses en la planificació.

El Pla Residu Zero establirà els objectius quantitatius i qualitatius en matèria de gestió de residus a la ciutat durant els propers anys, i les actuacions necessàries per assolir-los. S’hi inclouran actuacions de prevenció (inclosa la reutilització) i preparació per a la reutilització, de millora de la recollida selectiva, de normativa i fiscalitat, de governança i de neteja de l’espai públic.

Es tracta d’un Pla innovador i ambiciós, que pretén integrar el que havia estat fins ara la planificació de residus, el Pla de Prevenció de Residus de Barcelona 2012-2020 amb l’Estratègia Residu Zero aprovada com a mesura de govern per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016.

Ara, l’Ajuntament de Barcelona es troba en la fase final del procés de redacció del Pla Residu Zero 2021-2026 i us convidem a participar en una sessió oberta a la ciutadania en la qual s’exposaran les principals línies estratègiques i objectius del Pla i es consultaran aspectes de determinades actuacions d’implicació ciutadana incloses en la planificació.

La sessió tindrà lloc dilluns dia 27 de setembre a les 18 h. en format virtual. Els inscrits a la sessió rebran l’enllaç d’accés uns dies abans.