Obrim Carrers a Sants – Creu Coberta

19/03/2021 - 09:40

Sants | Hostafrancs. Dissabtes i diumenges de 9 a 20 h, el carrer de Sants i Creu Coberta està tallat al trànsit i reservat al passeig, des de la plaça d'Espanya fins al carrer de Munné.

Dissabtes i diumenges de 9 a 20 h, tot l'eix de dos quilòmetres que sumen els carrers de Sants i de la Creu Coberta està tallat al trànsit i reservat al passeig. Des de la plaça d'Espanya fins al carrer de Munné (av. Madrid), o viceversa, es restringeix el pas de vehicles a motor per convertir l'antiga carretera en tot un passeig per al lleure del veïnat, tot garantint les distàncies de seguretat sanitàries i facilitant-hi l'activitat del comerç de proximitat. Prop de 40.000 m2 lliures de la circulació de vehicles a motor, reservats per anar-hi a peu o en bicicleta.

Quan Obrim Carrers, tota la calçada està reservada per a vianants. Les bicicletes i patinets hi poden circular amb la velocitat limitada a 10 km/h i respectant sempre la prioritat del vianant (que comporta desmuntar del vehicle si hi ha una aglomeració de persones a peu).

Amb la mateixa limitació de velocitat, es permet el pas dels serveis essencials, d’emergències i de persones amb mobilitat reduïda, i l’accés de tots els vehicles als aparcaments públics i privats. Tota la circulació transversal està permesa pels següents encreuaments delimitats:

  • Consell de Cent cap a Moianès.
  • Olzinelles cap a pg. Sant Antoni i Galileu.
  • Rambla de Badal, en ambdós sentits.
  • Sugranyes cap a Portbou.

Però el trànsit de baixada de la rambla del Brasil es desvia a l’av. Madrid; el de Joan Güell, al carrer d’en Blanco; el trànsit residual dels carrers de Cáceres i Sant Jordi ha de tornar cap a Daoíz i Verlarde; el dels carrers de Muntadas, Watt, Salou i Autonomia, surt cap al pg. Sant Antoni; i Príncep Jordi i Béjar, cap a Consell de Cent.

El tall de trànsit afecta també el recorregut de quatre línies de bus:

  • Línia D20: en direcció a la plaça d’Espanya, es desvia per l’av. Madrid, els carrers de Berlín, de Numància i de Tarragona; en direcció al carrer de Sants, es desvia pel carrer de Tarragona, pl. Països Catalans, pg. Sant Antoni, el carrer dels Comtes de Bell-lloc i l’av. Madrid, amb les corresponents parades alternatives.
  • Línia 52: sense servei.
  • Línia H10: gira cua a la plaça de Joan Peiró.
  • Línia V5: en direcció a Mare de Déu de Port, es desvia per av. Madrid i els carrers de Berlin, Numància, Tarragona i Consell de Cent.

L’eix del carrer de Sants i la Creu Coberta es va incorporar al programa Obrim Carrers al març de 2020. Després de la bona acollida d’aquest tall de trànsit durant els caps de setmana del desconfinament, des de l’octubre es fa de forma regular cada dissabte i cada diumenge. S’hi han incorporat diverses millores demanades pel veïnat, com la protecció dels extrems amb blocs de formigó o el reforç de la senyalització que limita la velocitat de bicicletes i patinets. També s’han concedit llicències a bars i restaurants perquè aquests dies instal·lin terrasses a la calçada. Tres de cada quatre veïns i veïnes, i nou de cada deu comerciants, estan a favor de la pacificació de Sants – Creu Coberta els caps de setmana.

Més informació