Oberta la convocatòria de la 2a edició del Concurs de Microrelats de Radars

26/02/2024 - 14:01

Els textos, de fins a 300 paraules, es poden presentar fins al 19 de març. La temàtica és lliure, però ha de girar al voltant de la vellesa, entesa com una etapa de la vida rica i diversa.

Després de l’èxit de l’any passat, i ara que s’apropa la diada de Sant Jordi, el projecte d’acció comunitària per a gent gran posa en marxa la segona edició del Concurs de Microrelats Radars. L’objectiu és generar un espai per expressar idees, vivències i sensacions sobre el concepte de la vellesa, defugint de clixés i entenent-la com una etapa vital diversa i heterogènia.

Tota persona major de 18 anys pot presentar el seu relat, d’una extensió màxima de 300 paraules, fins al 19 de març, seguint les bases del concurs.

Enguany el jurat està compost per:

  • Anna Freixas, doctora en psicologia, professora i escriptora.
  • Jordi Bordes, crític teatral a la plataforma Recomana.cat.
  • Sílvia Bel, actriu de teatre, cinema i televisió.

Se seleccionaran vint relats finalistes que es donaran a conèixer a finals d’abril. D’aquests, se’n destacaran tres de guanyadors que es revelaran en un acte de reconeixement que tindrà lloc durant el mes de maig, i que serà obert a les persones participants (fins a completar aforament). Els 20 textos finalistes seran publicats en un llibret que s’entregarà durant
l’acte, i la resta de relats es publicaran en un recull digital.

Projecte d’acció comunitària Radars

Radars és una iniciativa de prevenció i acció comunitària que proporciona xarxes d’acompanyament per a la gent gran. Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona el va crear el 2008 per pal·liar els efectes de la soledat no desitjada i reduir el risc d’aïllament i d’exclusió social de la gent gran. Va començar amb una prova pilot al barri del Camp d’en Grassot, per estendre’s més tard a altres barris de la ciutat.

A Sarrià – Sant Gervasi, es va implementar el 2012 als barris de Sant Gervasi – Galvany, Sant Gervasi – la Bonanova i el Putxet i el Farró, i a partir de 2017 als de Sarrià, les Tres Torres i Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes. En conjunt, compten actualment amb més de cent vint persones usuàries i una trentena de voluntàries, amb l’objectiu de generar comunitats humanes, segures, participatives i solidàries.