Mirador de les Glòries

Vols veure com avancen les obres de les Glòries? Vine i puja al Mirador!

El futur parc de les Glòries comença a fer-se realitat per convertir-se en el nou pulmó verd de Barcelona. Ja han finalitzat les obres de la part nord del parc i també del primer tram de la nova Meridiana, però encara continuen endavant les obres de construcció dels túnels viaris per on passarà el trànsit de la Gran Via.

Si vols veure tot això des d’una altura de 6 metres, vine al Mirador! Des d’aquesta instal·lació efímera podràs contemplar com evoluciona la transformació d’aquesta zona de la ciutat. El Mirador de les Glòries està situat al bell mig de la plaça, justament en el pas que travessa les obres per la Meridiana; i és accessible per a tothom gràcies a una gran rampa.

L’accés al Mirador de les Glòries és totalment gratuït, i s’hi pot accedir cada primer dissabte de mes, de 10.00 a 14.00 h. Com aquesta instal·lació es troba dins d’una zona d’obres, l’accés és regulat, i els visitants compten amb l’ajuda d’informadors que poden resoldre els dubtes sobre tot el que s’hi pot veure.

Lloc: passadís que travessa les obres (davant del Museu del Disseny – DHUB).
Dia: Cada primer dissabte de mes
Hora: de 10.00 a 14.00 h

Mirador de les Glòries

L’àmbit Clariana del parc de les Glòries

El futur parc de les Glòries comença a fer-se realitat. En aquests moments ja ha finalitzat la urbanització del tram nord de la plaça, conegut com a àmbit Clariana, comprès entre els carrers Independència i Cartagena. En total, més de 20.400 m2 de superfície amb el verd com a protagonista.

La Gran Clariana és el punt central d’aquest àmbit, amb una gran esplanada de gespa d’una hectàrea que esdevindrà un espai polivalent i d’estada per a la ciutadania. També hi ha nodes de biodiversitat amb arbres i vegetació, jocs infantils, la Rambla dels Encants, una àrea per a gossos i una zona esportiva, entre altres espais.

Més endavant s’afrontarà la urbanització de l’àmbit sud del parc, un cop acabin les obres dels túnels viaris.

Els túnels viaris

En aquesta zona també hi tenen lloc les obres dels túnels que acolliran el trànsit de la Gran Via, amb un tram cobert de 957 metres de longitud. Són unes obres de gran complexitat, ja que passen per sota de quatre túnels ferroviaris i altres infraestructures, com ara col·lectors i galeries de serveis. L’objectiu és que aquesta infraestructura es pugui posar en funcionament a principis de l’any 2021.

Parc de les Glòries

La nova Meridiana

Tocant a Glòries també s’ha treballat en la Meridiana, entre Independència i Mallorca, que s’ha transformat en un vial més cívic, amb més espai per als vianants i amb més verd. El tram més proper a Glòries dóna continuïtat al parc, pensat com un corredor verd que manté els mateixos criteris pel que fa a la vegetació, els paviments i la biodiversitat.

En total, s’ha actuat en 43.500 metres quadrats i s’han creat nous espais d’estada per al veïnat, amb voreres més amples, amb més arbres i vegetació, jocs infantils, mobiliari urbà i una il·luminació nova. L’actuació és especialment destacada en el tram entre els carrers de la Independència i d’Aragó, on es potencia la rambla central, de 16 metres d’amplada. Pel que fa a la circulació de bicicletes, també s’hi ha habilitat un carril bici segregat.

La Meridiana