Mirador de les Glòries

Vols veure com avancen les obres de les Glòries? Vine i puja al mirador!

El futur parc de les Glòries serà un nou pulmó verd de Barcelona. Ara mateix, en aquest espai hi conflueixen les obres de la zona nord del parc (àmbit Clariana), els túnels viaris per on passarà el trànsit de la Gran Via, i les obres de la Meridiana. Tot plegat amb l’objectiu de convertir aquest espai en un nou espai de convivència pels veïns i veïnes de Barcelona on el verd serà el protagonista.

Per això, l’Ajuntament estrena un mirador des d’on contemplar l’evolució d’aquests treballs de transformació. Aquesta instal·lació està situada al bell mig de la plaça, justament en el pas que travessa les obres per la Meridiana; i és accessible per a tothom gràcies a una gran rampa, que permet observar les tasques que s’hi duen a terme des d’uns 6 metres d’altura.

L’accés al mirador de les Glòries és totalment gratuït, i s’hi podrà accedir cada primer dissabte de mes, de 10.00 a 14.00 h. Com aquesta instal·lació es troba dins d’una zona d’obres, l’accés serà regulat, i els visitants comptaran amb l’ajuda d’informadors que resoldran els seus dubtes sobre el que s’hi pot veure.

Lloc: passadís que travessa les obres (davant del Museu del Disseny – DHUB).
Dia: Cada primer dissabte de mes
Hora: de 10.00 a 14.00 h

Fotografia aèria de Glòries
Fotografia aèria de Glòries

L’àmbit Clariana del parc de les Glòries

El futur parc de les Glòries comença a fer-se realitat. En aquests moments es treballa en la urbanització del tram nord de la plaça, conegut com a àmbit Clariana, comprès entre els carrers Independència i Cartagena. En total, més de 20.400 m2 de superfície amb el verd com a protagonista.

La Gran Clariana serà el punt central d’aquest àmbit, amb una gran esplanada de gespa d’una hectàrea que esdevindrà un espai polivalent i d’estada per a la ciutadania. També hi haurà nodes de biodiversitat amb arbres i vegetació, jocs infantils, la Rambla dels Encants, una àrea per a gossos i una zona esportiva, entre altres espais.

Les obres d’aquest espai finalitzaran durant el mes de març de 2019. Més endavant s’afrontarà la urbanització de l’àmbit sud del parc, un cop acabin les obres dels túnels viaris.

Els túnels viaris

En aquesta zona també hi tenen lloc les obres dels túnels que acolliran el trànsit de la Gran Via, amb un tram cobert de 957 metres de longitud. Són unes obres de gran complexitat, ja que passen per sota de quatre túnels ferroviaris i altres infraestructures, com ara col·lectors i galeries de serveis.
L’objectiu és que aquesta infraestructura es pugui posar en funcionament a principis de l’any 2021.

Render Àmbit Clariana
Àmbit Clariana

La nova Meridiana

Tocant a Glòries també s’està treballant en la Meridiana, que es transformarà en un vial més cívic, amb més espai per als vianants i amb més verd. Encara que les obres que s’estan desenvolupant arriben a hores d’ara fins al carrer Mallorca, el tram més proper a Glòries donarà continuïtat al parc, pensat com un corredor verd que mantindrà els mateixos criteris pel que fa a la vegetació, els paviments i la biodiversitat.

Entre Independència i Aragó, doncs, es deixa enrere la configuració que hi havia fins ara (tres carrils de circulació en sentit sortida de Barcelona i un únic carril d’entrada, més dos cordons d’aparcament en semibateria) per passar a una avinguda més cívica amb dos carrils per banda –un per a vehicles i un carril bus–. La rambla central es manté però es millora la configuració (pavimentació, mobiliari, enllumenat…), amb 16 metres d’amplada amb espai per al passeig i arbrat, i voreres amples de 8,40 i 9,20 metres. A més, el carril bici serà segregat i s’ubicarà a cada costat de la rambla.

Aquestes obres finalitzaran durant el mes de març de 2019.

Render de la nova Meridiana
La nova Meridiana