Mobilitat

Durant el desenvolupament de les obres de transformació de la plaça de les Glòries tindran lloc diverses afectacions sobre el trànsit de vehicles i la circulació de vianants a la zona.

Des de l’Ajuntament de Barcelona es vetlla per minimitzar les incomoditats puntuals que comporten les obres, tant a partir de la planificació del projecte i la seva execució, com en la realització de campanyes d’informació i de comunicació per anticipar i atenuar, en la mesura que sigui possible, les molèsties a la ciutadania.

L’Ajuntament de Barcelona disposa, a més, d’un espai web específic per a la informació de les obres a la ciutat i un web de Mobilitat on consultar-hi totes les afectacions.

També podeu seguir tota l’actualitat per mitjà dels comptes de Twitter @barcelona_cat, @BCN_ecologia i @BCN_Mobilitat, amb les etiquetes #obresbcn, #infotransit i #LesGlòries.

Afectacions a partir del 8 de novembre de 2015

Les noves afectacions per la implantació de l’obra de túnels de Glòries, arran de la construcció de les rampes d’accés al túnel del costat Llobregat, tindran lloc a la zona central de la Gran Via de les Corts Catalanes, en el tram comprès entre el carrer Castillejos i el carrer Padilla.

Aquestes tasques, que es preveu que tinguin una durada de 18 mesos, impliquen canvis en la mobilitat dels vehicles, dels vianants i dels usuaris del carril bici a ambdós costats de la Gran Via.

Informació pels vianants

Les voreres del tram de la Gran Via de les Corts Catalanes, comprès entre els carrers de Padilla i Castillejos, es veuran reduïdes per dur a terme el desenvolupament de les obres. Aquesta afectació inicial tindrà una durada de quatre mesos, a partir dels quals es tornarà a recuperar l’amplada original.

Al costat muntanya, la vorera de la Gran Via d’accés a l’avinguda Diagonal es farà per un tram d’escales. Les persones amb mobilitat reduïda (PMR) tindran un itinerari alternatiu senyalitzat.

Carril bici a Glòries
[:ca]Carril bici a Glòries[:es] Carril bici en Glòries

Bus i vianants

A partir del 8 de novembre de 2015 les parades de bus de les línies 7 i H12 habilitades a la plaça de les Glòries i a la Gran Via seguiran amb el seu funcionament habitual.

Totes les afectacions vinculades amb el transport públic que tinguin lloc els propers mesos seran informades al seu moment.

Els itineraris que podran fer els vianants estan assenyalatas en el plànol adjunt en color verd i en el territori degudament senyalitzats.

Des del 6 de març de 2016, el pas de vianant de Castillejos que creua Gran Via en sentit mar – muntanya passa al costat Llobregat (abans estava al costat Besòs). A més, s’han eixamplat les voreres de Gran Via entre Padilla i Castillejos.

Bus i vianants
Bus i vianants

Vehicles. Túnels Viaris

A partir del 8 de novembre de 2015 té lloc una reordenació dels carrils de circulació de la plaça de les Glòries. La part del tronc central de la Gran Via quedarà tallada al trànsit, en el tram comprès entre els carrers de Castillejos i Padilla, pels treballs de construcció de les rampes d’accés al túnel del costat Llobregat.

Això implica que la calçada, entre els carrers de Padilla i Castillejos, en ambdós sentits, es desplaça als laterals, a prop de les voreres, però es mantenen en tot moment els tres carrils de circulació per sentit.

També estarà tallat el lateral de la Gran Via, en sentit sortida de la ciutat, entre els carrers de Lepant i Padilla. Això obligarà als vehicles que circulin pel lateral, entre els carrers de Marina i de Lepant, a girar pel carrer de Lepant.

A partir del cap de setmana del 9 i 10 d’abril de 2016 es restringeix el trànsit dels dos carrils laterals del costat muntanya de la Gran Via, entre el carrer de Sant Joan de Malta i el carrer dels Escultors Claperós, que passaran a ser exclusius per a serveis, accés de veïns als aparcaments i per a la circulació d’autobusos .

Vehicles
Vehicles

Bicicletes. Túnels Viaris

A partir del 8 de novembre de 2015 el carril bici de la plaça de les Glòries, en ambdós sentits, estarà tallat, entre els carrers de Padilla i Badajoz-Independència.

Es recomana utilitzar el carril bici del carrer de Diputació, el carril circumval·lació de la plaça de les Glòries i el carril bicicleta del carrer de Ribes. Aquest últim s’ha ampliat a principis de març de 2016, amb la creació d’un carril bici a Castillejos des de Gran Via fins a Casp.

A partir del cap de setmana del 9 i 10 d’abril de 2016, la connexió de la zona 30 del barri del Clot es realitzarà per la Rambla del Poblenou mitjançant la senyalització especifica necessària . Els carrils bicicleta de la Gran Via de les Corts Catalanes quedaran anul·lats a l’alçada de l’eix del carrer Roc Boronat. En el plànol es mostren els itineraris recomanats.

Recordeu que per circular per voreres de menys de tres metres d’amplada és obligatori baixar de la bicicleta.

Bicicletes
Bicicletes