Servei de monitors per a alumnes amb discapacitat física

Definició 

La possibilitat de participació i d'accés dels alumnes amb discapacitat física a les diferents activitats escolars no està tant en funció de les característiques de la seva discapacitat com en l'existència o no a l'escola de barreres al seu aprenentatge, socialització i participació.

Per facilitar la participació de l'alumnat amb discapacitat física escolaritzat en centres d'ensenyament ordinari en aquelles activitats que poden implicar un problema de mobilitat, com per exemple, sortides escolars o colònies, el Departament d'Ensenyament, mitjançant la Federació ECOM, ofereix als centres educatius la possibilitat de sol·licitar un monitor voluntari de suport perquè els acompanyi i atengui les necessitats de l'alumnat amb discapacitat, i del grup en general.

Requisits 
  • Tenir un fill o filla amb discapacitat física en edat escolar
Tràmits 
  • Cal Contactar amb la Federació ECOM.
Observacions 

Els monitors de suport només poden ser sol·licitats pel centre educatiu, per tant, si el vostre fill vol participar d'alguna activitat on pugui requerir d'aquest recolzament, informeu a l'escola de l'existència d'aquest servei.

La guia de recursos informa sobre els recursos, ajuts i beneficis que han estat considerats d’interès per a les persones amb discapacitat que resideixen a la ciutat de Barcelona.

Són recursos propis de l’Ajuntament de Barcelona i també d’altres administracions, raó per la qual et recomanem que consultis els enllaços de l'apartat 'Més informació' per assegurar-te que sigui la darrera versió actualitzada.

Si hi detectes qualsevol error o trobes que hi manca algun recurs, informa’ns-en a través d’aquest formulari​.

Comparteix aquest contingut