Visites escolars

Dins el programa de formació d'usuaris, la biblioteca organitza un seguit d'activitats per a totes les escoles que estiguin interessades a donar a conèixer els serveis del centre als seus alumnes.

Aquestes visites estan adaptades als diversos nivells del coneixement, i a les particularitats i necessitats de cada grup.

Per fer les visites, cal concertar dia i hora trucant al telèfon de la biblioteca (933 537 519) o bé personalment.

Escola bressol, cicle d'educació infantil (P3-P4-P5)

El Baronet i la Torreta a la biblioteca: els nostres personatges reben als alumnes de l'escola bressol per explicar-los de manera lúdica i divertida com és la biblioteca, què hi poden trobar i com poden gaudir dels contes i serveis.

Cicle inicial, cicle mitjà, cicle superior

Coneix la biblioteca: primera visita en què s'explica el funcionament, els serveis i la distribució del fons.

Detectiu a la biblioteca: recordatori del funcionament de la Biblioteca Zona Nord. Visita dels espais i la distribució del fons. Qüestionari per posar a proba els coneixements adquirits. Cerca al catàleg.

Formació en cerques per internet: activitat destinada a formar els alumnes de cicle superior de primària en la cerca d'informació per internet, com es pot trobar la millor estratègia de cerca a l'hora de fer qualsevol treball.

Formació internet segura: activitat destinada a formar els alumnes de cicle superior de primària en els bons usos d'internet, com es pot gaudir de la xarxa evitant-ne els perills.

Educació secundària, batxillerat

Vine i coneix la biblioteca: s'explica què és la Biblioteca Zona Nord. Es dóna a conèixer el funcionament de la biblioteca. Se'n visita tots els espais i la distribució del fons.

Suport a la comunitat educativa: els professors disposen d'un servei d'informació bibliogràfica, que els permet obtenir qualsevol informació o document que necessitin per a la docència, investigació i formació en l'àmbit educatiu, sigui a la biblioteca o no. El nostre servei de préstec interbibliotecari us ajudarà a aconseguir llibres d'altres biblioteques.