Què pots fer a Nou Barris del 31 de maig al 6 de juny?

Finalitza la festa major a la Prosperitat i comença a la Trinitat Nova, mentre la plaça Sóller acollirà l'edició d'aquest any de la Festa d'Arquitectura de Nou Barris

Finalitza la festa major a la Prosperitat i comença a la Trinitat Nova, mentre la plaça Sóller acollirà l'edició d'aquest any de la Festa d'Arquitectura de Nou Barris

Venen dies de canvis, que no per esperats seran menys importants: tocarà arrencar el full del maig al calendari per deixar al descobert el del juny, i de la mateixa manera, un cop realitzat satisfactòriament el programa de festes de la Prosperitat, aquest deixarà pas a la nova festa major de barri que comença dilluns, la de la Trinitat Nova. A la Prosperitat els tres darrers dies de celebració hi portaran havaneres, monòlegs, un grapat de concerts organitzats per les penyes i moltes més activitats, mentre que a la Trinitat Nova els primers dies de festes hi portaran esdeveniments com el berenar per a la gent gran, la tarda infantil, teatre al Casal de Barri, un concert de Vozes o la nit de cinema a la fresca.

A l’agenda setmanal hi trobareu moltes més activitats que, encara que no pertanyin a les festes majors, no son ni molt menys “menors”: en repassem algunes començant pel divendres, quan tindrà lloc el festival jove d’art i circ Erràtik, que organitza l’Ateneu Popular 9 Barris i que, fent honor al seu caràcter itinerant, aquest any es farà a la plaça Francesc Layret. Aquella mateixa tarda us espera un espectacle de teatre musical a càrrec de l’Associació Lumo al Centre Cívic Torre Llobeta i la projecció d’un curt dirigit per Fábulo al Centre Ton i Guida, i a la nit arribarà el punk a Can Basté en una vetllada organitzada per El Generador 9 Barris.

Uke… què?

Dissabte podeu anar al vermut musical de Can Verdaguer i allà triar tranquil·lament entre les opcions que us ofereix la tarda: la més original, sens dubte, és la trobada d’entusiastes de l’ukelele (foto) que organitza Can Basté, però també us podeu decantar per la dansa, amb jam de danses urbanes a l’Espai Jove Les Basses i mostra de tallers al Centre Cívic Zona Nord, o bé per l’humor, amb l’espectacle de clown que El Rinclowncito oferirà al Centre Cívic Torre Llobeta. Per rematar el cap de setmana, diumenge arribarà el torn de la Festa d’Arquitectura de Nou Barris, organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i que us permetrà viure un matí de tallers familiars i exposicions de projectes arquitectònics dels voltants de la plaça Sóller, on tindrà lloc la trobada.

I si sou amants dels videojocs, reserveu-vos les tardes de dimarts i dimecres, perquè l’Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana oferirà un taller per introduir-vos en la seva creació. Tancant l’agenda hi trobem un dijous encapçalat per l’homenatge a la periodista Mària Sánchez que tindrà lloc a la biblioteca que recentment ha adoptat el seu nom, la de la Zona Nord, però aquella tarda també podreu crear un planisferi per observar el cel nocturn a l’Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana, o gaudir d’una obra de teatre en clau de comèdia a l’Espai Jove Les Basses. Amb tot això i la resta d’activitats que trobareu al PDF, segur que us les enginyeu per passar una gran setmana a Nou Barris!

Activitats del 31 de maig al 6 de juny